Hírek

Sielés a szomszéd országokbanSokan örvendünk a téli sportoknak, így nem kérdés, hogy idén is örömmel tervezgetjük a téli kiruccanásunkat a hegyekbe, a közeli országokba. Bár Ausztriában már egy hete tart a zárlat, a környező országokba még mindig van lehetőségünk beutazni és egy kicsit kikapcsolódni, lazítani és sílécet kötni!


tovább...

KGFB váltás a KGFB kampányban 2021.Teljes csendben fut az idei kötelező gépjármű- felelősségbiztosítási „kampány”, pedig az autósoknak már csak alig több mint egy hete maradt a váltásra. A várakozásokkal szemben nem nőtt, hanem csökkent az évfordulós szerződések átlagdíja. Várhatóan százezren válthatnak biztosítót. Papp Lajos, az Eurorisk ügyvezetője nyilatkozott.


tovább...

KGFB váltás gyorsan, egyszerűen, onlineA Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi sarok rovatában ma az alábbi kérdésre keressük a választ a jegybank szakértőitől: „Január 1-jén lejár az autóm kötelezője, aminek díja eddig minden évben emelkedett. Elgondolkodtam a váltáson, hogyan tudom ezt a legegyszerűbben megtenni?" (K. Péter, Mezőkövesd). Válaszol dr. Nádra Ildikó, az MNB felügyeleti szóvivő-helyettese.


tovább...

Balesetbiztosítás online, gyorsan

Évente körülbelül 20 ezren szenvednek 3 munkanapon túl gyógyuló balesetet a munkahelyükön, legalábbis ennyit jelentenek a hatóságok felé. Nagyságrendekkel többeket ér baleset azonban a közutakon, még többeket az otthonaikban. Ennek ellenére a balesetbiztosítással rendelkezők száma elenyészőnek mondható, holott egy jól megválasztott szerződéssel akár milliós anyagi terhet vehetünk le a vállunkról – figyelmeztet közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége.


tovább...

Hosszú hétvége utasbiztosítássalMindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik, most pedig az is kiderült, hová szeretünk ilyenkor leginkább utazni.


tovább...

Autó átvizsgálásLátni és látszani elnevezéssel baleset-megelőzési kampányt indított az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn - írja az MTI


tovább...

KGFB kampány 2021.A november elején kezdődő év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampány még idén is csaknem egymillió gépjárművet, köztük mintegy 550 ezer személygépkocsit érint majd, az év végi váltási időszakban 100 ezer szerződésváltásra számítanak a szakértők - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-vel.


tovább...

Balesetbiztosítás kötés az Eurorisk-nélMa Magyarországon az emberek mindössze 15-20 százaléka rendelkezik valamilyen balesetbiztosítási védelemmel, ami eltörpül a nyugat-európai országokban tapasztalható, akár 60-80 százalékot is elérő arányokhoz. 2021 második negyedévében 625 ezer önálló balesetbiztosítást tartottak nyilván, ezt egészítik ki az önállónál jóval kisebb fedezeteket kínáló, egyéb biztosításokhoz kapcsolódó kiegészítő balesetbiztosítási elemek, valamint a munkáltatók által megkötött csoportos biztosítások.


tovább...

Téli gumi 7 fok alattA nagy tekintélyű német autóklub 2021-ben is megvizsgálta, melyek a legjobb és legrosszabb téli abroncsok.


tovább...

Papp Lajos köszöntőSzeptember 30-án volt a 28. évfordulója az Eurorisk alapításának, melyet egy közös vacsorával ünnepeltünk a munkatársakkal.


tovább...

Papp Lajos, az Eurorisk ügyvezetőjeCsökkent a budapesti személyautók átlagos kgfb-díja.


tovább...

A hazai lakosság közel harmada tervez belföldre, szűk tizede pedig külföldre utazni az őszi-téli időszakban, ami megközelíti az év eddigi részében utazók arányát - derül ki a Reacty Digital Kft. legfrissebb reprezentatív kutatásából.


tovább...

Eurorisk Piros Orr bohócdoktorokElső évfordulóját ünnepeljük annak a 4 évre szóló adományozói megállapodásnak, melyet a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvánnyal kötött az Eurorisk Biztosítási Alkusz.


tovább...

Eurorisk viharkárok2010 óta, amióta a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) összegzi a május 1–augusztus 31. közötti viharszezon okozta kárkifizetéseket, egyedül a kiindulási évben fizettek ki többet a társaságok.


tovább...
Bankkártya adatok mentése
Tisztelt Ügyfelünk!
 
Szeretnénk emlékeztetni Önt, hogy 2021. január 1-től az internetes bankkártyás tranzakciókat több lépcsőben kell jóváhagyniuk a vásárlóknak, úgynevezett erős ügyfél-hitelesítést (SCA) kell végezniük.
Az erős ügyfélhitelesítés, vagy más néven SCA azt a célt szolgálja, hogy csökkentse a kártyával való visszaélések számát. Bárhol is vásárol vagy bankol, az SCA-nak köszönhetően biztonságban tudhatja a kártyaadatait, hiszen csak úgy mehet végbe a fizetési tranzakció, ha Ön valamilyen formában jóváhagyja azt egy plusz lépésben.

tovább...
Eurorisk görög tűzvészTovábbra is súlyos a tûzvész miatt kialakult helyzet Görögországban. A halálos áldozatok száma már száz körül jár, sok a sérült és a hatóságok több tucat eltûntet keresnek. Görögországban a nyaralószezon közepén rengeteg magyar turista tölti vakációját. Az Origo összeállítást készített arról, mire érdemes figyelni az ott pihenõ honfitársainknak, ha vakációjukat a drámai események miatt például járattörlések vagy szálláslemondások érintik.

tovább...
Eurorisk utasbiztosítás Magyarországon kell megkötniBiztosítás nélkül nekivágni egy külföldi nyaralásnak több mint felelőtlenség, pláne, ha gyerekkel, idősebb rokonnal vagy éppen saját autóval utazik az ember. Ha mégis megfeledkezel róla itthon a nagy kapkodásban, még akkor sincs minden veszve, de nagyon alaposan utána kell nézni a feltételeknek.

tovább...
Eurorisk utasbiztosításNyárra számos úti cél újra megnyílt a magyar utazók előtt. Indulás előtt  azonban érdemes felkészülni az esetleges kellemetlenségekre és utasbiztosítást kötnünk. A váratlan helyzetek között pedig egyre inkább számolnunk kell a földrengésekkel is. A közeli országokban is egyre gyakrabban pusztító, európában korábban szokatlan méretű viharok és egyre nagyobb erejű földmozgásuk az utóbbi időben a magyarok  kedvenc külföldi nyaralóhelyeit  is sújtják. A Pénzcentrum utánajárt, mely utasbiztosítások és milyen feltételekkel fedezik a természeti katasztrófák okozta személyi és anyagi károkat.

tovább...
Eurorisk KGFB bónusz elvesztéseSokan tudják, hogy az évek során megszerzett kgfb bonust átvihetjük az új szerződésre is. Egy csapásra elveszítjük viszont a kedvező lehetőséget, ha előző kgfb-szerződésünk díjnemfizetés miatt szűnt meg vagy ha legalább két évig nem vásároltunk új autót. A buktatókról szólnak a jegybank pénzügyi békéltetői esettörténetei is.

tovább...
Tisztelt Ügyfelünk és Partnerünk!

A Magyar Telekom tájékoztatása szerint a mobilhálózat jelenleg (2021. július 16.) az ország több területén bizonytalanul működik.

Kérjük Önöket, hogy társaságunkat egyéb csatornákon (vonalas telefon, e-mail) keressék.

Megértésüket köszönjük!

Az Eurorisk csapata
tovább...
Brutális viharkárokA pénteki vihar miatt eddig összesen 281 esetben volt szükség a tűzoltók munkájára. A legtöbb beavatkozásra a Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom megyékben és Budapesten volt szükség. Somogy, Vas és Zala megye kivételével minden megyében keletkeztek viharkárok - közölte a katasztrófavédelem.

tovább...
Bankkártyás fizetés tudnivalókTisztelt Ügyfelünk!
 
Szeretnénk emlékeztetni Önt, hogy 2021. január 1-től az internetes bankkártyás tranzakciókat több lépcsőben kell jóváhagyniuk a vásárlóknak, úgynevezett erős ügyfél-hitelesítést (SCA) kell végezniük.
Az erős ügyfélhitelesítés, vagy más néven SCA azt a célt szolgálja, hogy csökkentse a kártyával való visszaélések számát. Bárhol is vásárol vagy bankol, az SCA-nak köszönhetően biztonságban tudhatja a kártyaadatait, hiszen csak úgy mehet végbe a fizetési tranzakció, ha Ön valamilyen formában jóváhagyja azt egy plusz lépésben.
tovább...
Utazás-CovidAz idei nyaralási szezon alapvető jellemzője a koronavírus által generált bizonytalanság. Napról napra, országról országra változik a járványhelyzet, ami alapján gyorsan megváltozhatnak a beutazási feltételek a kiszemelt célországba. Emellett az utas vagy a vele utazást tervező partnere is megfertőződhet, ami könnyen az utazás meghiúsulását vagy megszakítását okozhatja. Ebben a helyzetben a korábbinál is fontosabb, hogy az utazók pontos információkkal rendelkezzenek arról, hogy az adott útra megkötött utasbiztosításuk milyen, a járványhoz kapcsolódó védelmet nyújt.

tovább...
Eurorisk-Életbiztosítások-CovidA koronavírus-járvány jelentős hatással volt a lakossági hitelezésre, emellett az elmúlt hónapok tapasztalatai azt mutatják, hogy a biztosítások terén is számos változás történt a pandémia miatt - különösen a kockázati biztosítások iránt nőtt meg a kereslet. A Bank360 utánajárt, hogy a biztosítók hogyan viszonyulnak a járványhelyzethez, illetve, hogy mire számíthatnak az ügyfelek, ha a vírus miatt következik be egy biztosítási esemény.

tovább...
Aki Szerbiába vagy Szlovéniába utazna, és van védettségi igazolványa, mentesül minden korlátozás alól. Összeszedtük a legfontosabbakat, hogy miként lehet a környező országokba beutazni és onnan visszatérni.

tovább...
Tisztelt Ügyfelünk!
 
Ezúton értesítjük, hogy 2021. május 9-én (vasárnap) 22:45 és 2021. május 10-én (hétfő) 02:15  között tervezett rendszer-fejlesztési munkálatok miatt a SimplePay online fizetési rendszerének internetes kártyaelfogadási szolgáltatása időszakosan szünetelni fog.
Az esetleges kellemetlenségért szíves elnézését kérjük, türelmét és megértését előre is köszönjük.
 
Üdvözlettel,
az Eurorisk csapata
tovább...
Megugrott a fedezetlenségi díjakkal kapcsolatos érdeklődés a Mabisz ügyfélszolgálatánál. Tavaly is több mint 20 ezer alkalommal keresték meg fogyasztóvédelmi célból, hiteles információk közvetítésére létrehozott ügyfélszolgálatát, főleg az autós biztosítások miatt – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

tovább...
A január elsejével bevezetett otthonfelújítási támogatás komoly lendületet adhat a következő években a családok lakásfelújítási, korszerűsítési kedvének. Ezért is fontos felhívni a családok figyelmét a felújítások lakásbiztosításokat érintő vonatkozásaira is, nehogy nem várt helyzettel szembesüljenek egy káreseményt követően – figyelmeztet közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége.

tovább...
Pár napja hatályba lépett a fenntarthatósággal kapcsolatos közzétételekről szóló új EU-rendelet, amely uniós szinten a zöld pénzügyekkel kapcsolatban az egyik legfontosabb új tőkepiaci fejlemény. Az MNB vezetői körlevelet adott ki, amelynek célja, hogy útmutatást adjon a pénzügyi szervezeteknek az itthon és Európa-szerte kötelezően alkalmazandó jogszabály rendelkezéseinek egységes alkalmazására.
tovább...
Az életbiztosítási díjtartalékok évek óta emelkednek, 2020 végén meghaladták a 2240 milliárd forintot, ami 7 százalékos gyarapodást jelent 2019-hez képest - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az MTI-vel szerdán.

tovább...
2021. április 7., szerda
Tisztelt Ügyfelünk!
 
Tájékoztatjuk, hogy személyes (központi) ügyfélszolgálati irodánk a járványhelyzet alakulásának megfelelően ismét nyitva tart, április 8-tól 08:00-17:00 órás időszakban!
A törvényi előírásoknak megfelelően telefonos ügyfélszolgálatunk minden kedden 08:00-20:00 között várja ügyfeleink hívásait.
Megkérjük tisztelt Ügyfeleinket, hogy irodánkat csak a szájat és orrot eltakaró maszkkal keressék fel, természetesen szükség szerint maszkot biztosítunk a helyszínen.

tovább...
Az SIGNAL-IDUNA Biztosító bankszámlaszámai bankváltás miatt megváltoztak, 2021. április 1-től a Raiffeisen Banknál vezetett számlaszámok az érvényesek.
tovább...
Nem éri meg spórolni az évi néhány ezer forintos díjon

A jó idő beköszöntével indul a robogók szezonja is. Napjainkban mintegy 600 ezer robogó üzemel az országban, azonban mindössze 15-20 százalékuk után fizetik rendszeresen a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) évi 5-6 ezer forintos átlagos díját a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) becslése szerint.

tovább...
Többek között fedezi a biztosítás a Covid-19 vírussal kapcsolatos sürgősségi orvosi költségeket
 
 
  • Ezüst csomag esetében 5.000.000 Ft
  • Arany csomag esetében 15.000.000 Ft
  • Platina csomag esetében 25.000.000 Ft erejéig

tovább...
Tisztelt Ügyfelünk!
 
Tájékoztatjuk, hogy személyes (központi) ügyfélszolgálati irodánk további rendelkezésig zárva tart a koronavírus további terjedésének megakadályozása céljából, az Ön és kollégáink egészségének, biztonságának megóvása érdekében.

tovább...
Legkésőbb március 1-jén éjfélig be kell fizetniük az első díjrészletet azoknak, akik január 1-jével új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kötöttek – tájékoztatta az MTI-t a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ). A határidő mintegy 130 ezer gépjármű, köztük több mint nyolcvanezer személygépkocsi üzembentartóját érinti.

tovább...
Eurorisk-kátyúA kátyúkkal kapcsolatos kártérítési igényeknek csupán a felét fogadják el az útkezelők, de körültekintő dokumentáció mellett egy kátyúbiztosítás jelentősen növeli a kártérítés esélyét – figyelmeztetnek az alkuszok. Papp Lajos, a FBAMSZ Gépjárműszekciójának elnöke, az Eurorisk Kft. ügyvezetője nyilatkozott.

tovább...
Eurorisk-alulbiztosítottságAz alulbiztosítottság jelenti a vagyonbiztosítások legnagyobb kockázatát, a vállalkozói és a lakásbiztosítási szerződéseknél is gyakran előfordul, hogy a vagyontárgy tényleges értéke meghaladja a szerződésben rögzített biztosítási összeget – hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

tovább...
Eurorisk-bankkártyaTisztelt Ügyfelünk!
 
2021. január 1-től az internetes bankkártyás tranzakciókat több lépcsőben kell jóváhagyniuk a vásárlóknak, úgynevezett erős ügyfél-hitelesítést (SCA) kell végezniük.
Az erős ügyfélhitelesítés, vagy más néven SCA azt a célt szolgálja, hogy csökkentse a kártyával való visszaélések számát. Bárhol is vásárol vagy bankol, az SCA-nak köszönhetően biztonságban tudhatja a kártyaadatait, hiszen csak úgy mehet végbe a fizetési tranzakció, ha Ön valamilyen formában jóváhagyja azt egy plusz lépésben.

tovább...
Eurorisk-EUB2021. január 14-től az Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) bővítette azon országok és területek listáját, amelyekre vállalja a szolgáltatást, függetlenül attól, hogy a Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata 2020.09.01-től a járvány miatt a világ összes országát az „utazásra nem javasolt térségek” közé, azaz az ún. piros kategóriába sorolta.

tovább...
Tisztelt Ügyfelünk!
 
Ezúton értesítjük, hogy 2021. január 19-én (kedd) 00:45 és 03:15  között tervezett rendszer-fejlesztési munkálatok miatt a SimplePay online fizetési rendszerének internetes kártyaelfogadási szolgáltatása időszakosan szünetelni fog.
Az esetleges kellemetlenségért szíves elnézését kérjük, türelmét és megértését előre is köszönjük.
 
Üdvözlettel,
az Eurorisk csapata
tovább...
Eurorisk-foldrengesCsaknem háromezer bejelentés érkezett a biztosítókhoz a december végi horvátországi földrengések okozta magyarországi károkról, a becsült kárösszeg megközelíti az 500 millió forintot - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kedden az MTI-vel.

tovább...
Eurorisk-fontos-hataridokDecember 31-e a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) egy részénél és a nyugdíjbiztosításoknál is fontos határnap – hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

tovább...
Tisztelt Ügyfelünk!
 
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy 2020. december 31-én csütörtökön az Eurorisk központi irodájában lévő házipénztár zárva tart.
 
Köszönjük megértését
 
az Eurorisk csapata
tovább...
Eurorisk-karácsonyTisztelt Ügyfelünk!

Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket és sokkal kiszámíthatóbb, egészségben, sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánunk!

Az Eurorisk csapata
tovább...
A 2021. január 1-jei kötelező biztosítási kampány már csak (vagy még mindig) 1,1 millió gépjárművet érintett hazánkban, ami az összes jármű 20%-át teszi ki. Éves biztosítási díjuk 1.000 forinttól akár a több milliós összegig is terjedhet. Mi befolyásolja ezt? Cikkünkben ennek jártunk utána.

tovább...
2020. december 15-től változnak az egyénileg köthető Allianz utasbiztosításokhoz kapcsolódó szerződési feltételek.

tovább...
Ügyfeleink nyereménye 1-1 db SPAR vásárlási utalvány 150 ezer, 100 ezer illetve 50 ezer forint értékben!
A nyerteseknek még egyszer gratulálunk!
 
Az Eurorisk csapata
tovább...
Az Aegon Biztosító felhívására az Eurorisk is csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz-akciójához. A szeretetszolgálat az előző évekhez hasonlóan gyűjtést szervez gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, iskolák és alapítványok részére.
A szervezőkkel együtt mi is bízunk benne, hogy sikerül sok kis arcocskára mosolyt csalnunk idén is!
 
Ha Te is csatlakoznál, megteheted a szeretetszolgálat weboldalán, vagy átutalhatod támogatásodat a Baptista Szeretetszolgálat 10918001-00000061-69770006 számú bankszámlájára.

tovább...
Tisztelt Ügyfelünk!
 
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2020. december 12-én szombaton az Eurorisk központi irodájában lévő házipénztár zárva tart.
 
Köszönjük megértésüket
 
az Eurorisk csapata
tovább...
Eurorisk-nyeremenyjatekDecember 2-án megtartottuk a sorsolást. Ügyfeleink nyereménye 1-1 db SPAR vásárlási utalvány 150 ezer, 100 ezer illetve 50 ezer forint értékben!
 
A nyertesek:
 
Fődíj: Szécsényi István (Hódmezővásárhely)
2. díj: Szigyártó Szabina (Sárisáp)
3. díj: Csiszár-Szokoly Izabella Rózsa (Gyömrő)
 
A nyerteseknek ezúton is szívből gratulálunk!
Az Eurorisk csapata
tovább...
Advent alkalmából az Eurorisk iroda díszbe öltözött:


tovább...
Nem csupán 1,1 millió gépjárműtulajdonosnak, hanem több tízezer vállalkozás számára is ezekben a hetekben jött el az ideje, hogy az évforduló előtt felülvizsgálják biztosításaikat, és adott esetben biztosítóváltás mellett döntsenek. A vállalati vagyon- és felelősségbiztosítások felülvizsgálata évfordulótól függetlenül is indokolt lehet, ha a koronavírus miatt az adott vállalkozás – akár átmeneti időre – szünetelteti működését vagy más irányú tevékenységbe kezd - figyelmeztet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

tovább...
Eurorisk-interjuAz Eurorisk Kft. ügyvezetője, Papp Lajos a Független Biztosítási Alkuszok Szövetségének gépjármű szekció vezetőjeként adott interjút az M1 közszolgálati csatornának az évvégi kötelező biztosítási kampányról!
tovább...
Eurorisk-MagyarorszagTisztelt Ügyfeleink!

Bár mostanában sajnos nem sokan utaznak külföldre, fontosnak tartjuk, hogy aki utazik, az biztosan megfelelő, azaz érvényes biztosítást kössön. Az utasbiztosítási szabályok közül szeretnénk az egyik kevéssé ismertre felhívni a figyelmet.

tovább...
Eurorisk-a-legkisebbekértMunkatársainkkal karöltve az Eurorisk is csatlakozott a Generali Biztosító által kezdeményezett adománygyűjtő akcióhoz, amely során a kórház által kért nedves törlőkendőket juttatunk el a SOTE I. koraszülött osztályának. Az adományozók által összegyűjtött teljes csomag átadására november 17-én, a koraszülött világnapon kerül sor. smiley
tovább...
Eurorisk-KGFBA november elején kezdődő év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampány még az idén is több mint egymillió gépjárművet érint, közülük akár 120 ezren is váltanak majd kgfb-szerződést a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) várakozása szerint.

tovább...
Remélhetőleg a síszezon idén sem marad el, arra viszont fel kell készülni, hogy mint minden, egy családi vagy baráti síelés is másképp fog zajlani, mint a korábbi években. De síoktatókra és az ő biztosításukra továbbra is szükség lesz!

tovább...
Tisztelt Ügyfeleink!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy honlapunkat biztonsági okokból is folyamatosan fejlesztjük, ezért 2020. november 1-től bizonyos régi verziószámú böngészőkben a honlapunk nem lesz elérhető.
Kérjük, a mellékelten látható táblázat alapján legyenek szívesek ellenőrizni, hogy piros színnel jelölt böngésző verziót használnak-e, amennyiben igen, szíveskedjenek frissíteni a böngészőt egy támogatott verzióra (zöld színű verziószámok).
 
Köszönjük együttműködésüket!
Üdvözlettel:
Az Eurorisk csapata
tovább...
Eurorisk-AirbnbA korábban az Airbnb keretében kiadott, ám a járványhelyzet miatt immár hónapok óta üresen álló ingatlanok biztosítását mielőbb újra kell egyeztetni a biztosítóval, különben előfordulhat, hogy a biztosító nem fedezi a felmerülő károkat.

tovább...
Eurorisk-Aegon-Covid19Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy az Aegon biztosító a Platina csomagú Aegon Világlátó utasbiztosításokat új COVID-19 díjmentes záradékkal látja el 2020. október 31-ig, melynek értelmében Európában fedezetbe vonják a lentebb kiemelt biztosítási eseményeket is.

tovább...
Eurorisk születésnap27 éve ezen a napon, 1993. szeptember 30-án írták alá az alapítók az Eurorisk társasági szerződését. A biztosítási piac egyik legrégebbi szereplője ma is a szektor élmezőnyébe tartozik. Az évfordulót eredeti olasz tiramisú-val ünnepeltük, emellett törzsgárda-jutalomban részesültek azok a munkatársak, akik idén 20 illetve 15 éve tagjai a csapatnak.

tovább...
Akár már az idei évre is új díjtarifát hirdethetnek a biztosítók, eltörölve a károkozói pótdíjat, miután az ombudsman jogsértőnek találta az erről szóló rendeletet. Az alkuszok szerint nem kell díjemeléstől tartaniuk az autósoknak, a bonus-malus rendszer pedig megfelelő a tarifarendszer kialakítására.

tovább...
Időben célszerű gondoskodni a téli időszakban magukra hagyott nyaralóépületek biztosításáról, a nyaralóövezetek kiürülésével párhuzamosan ugyanis jelentősen megnő mind a betörések kockázata, mind az elemi károk és meghibásodások által okozott károk helyreállítási költsége - hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

tovább...
Az alábbiakban közöljük a biztosító társaság által küldött információkat az Allianz utasbiztosítások területi hatályáról, a koronavírussal kapcsolatos hírekről, a hosszabb külföldi utazásra ajánlott utasbiztosításról és az utasbiztosítás meghosszabbításának lehetőségéről.

tovább...
Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata folyamatosan tájékoztatást ad az utazásra nem javasolt térségekről és a besorolások feltételeiről az alábbi honlapon:

tovább...
Tisztelt Ügyfeleink!
 
Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a fizetési megoldások körét bővítettük, mostantól lehetőség van másodlagos azonosító megadásával is fizetni az aktuális utasbiztosítási díjat.

tovább...
Beteg gyermekek és idősek gyógyulásának segítése érdekében 4 évre szóló tartós adományozói megállapodást kötött a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvánnyal az Eurorisk Biztosítási Alkusz.

tovább...
Július végén hatályba lépett az a pénzügyminisztériumi rendelet, amely szerint a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) meglétét igazoló zöldkártyát hamarosan már csak fekete-fehér alapon lehet kibocsájtani és kinyomtatni – adta hírül a Magyar Biztosítók Szövetsége.

tovább...
2020. július 1. óta új helyen működik az Eurorisk Kft. szegedi irodája! Vadonatúj, modern környezetben, az előzőnél tágasabb, légkondicionált irodával, és a megszokott figyelmes kiszolgálással várjuk ügyfeleinket. A belvárostól egy karnyújtásnyira, kellemes körülmények között segítünk eligazodni ügyfeleinknek a biztosítás világában!
 
Új irodánk címe: 6725 Szeged, Boldogasszony sugárút 16.

tovább...
Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyét július 30. és augusztus 1. között rendezik meg. Az idei verseny a megszokott útvonalon halad majd, azaz a Balatonfüred – Balatonkenese – Siófok – Keszthely – Balatonfüred távot kell 48 óra alatt teljesítenie a versenyzőknek.

tovább...
Itt olvashatod az életbe lépett beutazási korlátozásokkal és a hatósági házi karanténnal, illetve az alóli felmentéssel kapcsolatos tudnivalókat.
Fontos:
1. Csak a zöld kategóriába sorolt országokból tudunk hazatérni karantén-kötelezettség nélkül.
2. Sárga és piros, azaz fertőzöttebb országokból hazaérkezve minden esetben egészségügyi ellenőrzés vár ránk és kötelező 14 napos karantén.
3. Viszont az augusztus 1. előtt hazatérőknek még lehetőségük van ingyenesen igényelhető Covid-teszteléssel ezt az időt lerövidíteni.
4. Bárhova is tervezel külföldre utazni, mindenképpen köss utasbiztosítást!

tovább...
Tisztelt Partnerünk!
 
Ezúton értesítjük, hogy 2020. július 18-án (szombat) 23:00 és 2020. július 19-én (vasárnap) 03:00  között tervezett rendszer-fejlesztési munkálatok miatt a SimplePay fizetési rendszerének internetes kártyaelfogadási szolgáltatása időszakosan szünetelni fog.
Az esetleges kellemetlenségekért szíves elnézését kérjük, türelmét és megértését előre is köszönjük.
 
Üdvözlettel,
az Eurorisk csapata

tovább...
A koronavírus tovább növeli az utasbiztosítások fontosságát, amelyek térítik a koronavírus-fertőzés miatti kezelést is

tovább...
Bár a kormányzat további könnyítései nyomán a vitorlázók élete könnyebb lett, az online működés nagyon sok területen fennmarad, a személyes érintkezéseket ezután is kerülni vagy minimalizálni célszerű. A vitorlás versenyek azonban hamarosan beindulnak, az ezeken való részvétel egyik feltétele a hajók felelősségbiztosításának megléte. Ez azt is jelenti, hogy aki eddig nem kötött biztosítást, jó eséllyel a következő napokban teszi ezt meg.

tovább...
Minden épület sebezhető: a heves esőzések által okozott villámárvizek szinte bármilyen épületet elérhetnek, még a folyóktól, patakoktól távoliakat is. Ezért fontos az építkezés megkezdése előtt átgondolni és megtervezni az árvízvédelmet. Természetesen, ha már áll a ház, akkor is léteznek olyan óvintézkedések, amivel megakadályozhatjuk a jelentős károkat.

tovább...
Ha végre itt a nyár, és meleg az idő... hová induljunk nyaralni, milyen szabályok érvényesek most az utazásra?
Igyekeztük összeszedni a legfontosabb tudnivalókat a külföldi és belföldi utazással kapcsolatban, de folyamatosan új és új hírek érkeznek, újabb és újabb országok enyhítik a beutazás feltételeit, ezért célszerű mindig utána nézni a legfrissebb információknak.

tovább...
2020. május 30., szombat
A járványhelyzet miatt 2020 nyarán egyre többen dönthetnek úgy, hogy inkább itthon nyaralnak, még ha az országhatárok fokozatosan meg is nyílnak a szabadidős utazók előtt.

tovább...
2020. május 19., kedd
Tisztelt Ügyfelünk!
 
Tájékoztatjuk, hogy személyes (központi) ügyfélszolgálati irodánk a járványhelyzet alakulásának megfelelően ismét nyitva tart, május 25-től 08:00-17:00 órás időszakban!
A törvényi előírásoknak megfelelően telefonos ügyfélszolgálatunk minden kedden 08:00-20:00 között várja ügyfeleink hívásait.
Megkérjük tisztelt Ügyfeleinket, hogy irodánkat csak a szájat és orrot eltakaró kendővel/maszkkal keressék fel, természetesen szükség szerint maszkot biztosítunk a helyszínen.

tovább...
A Generali Biztosító fedezetet nyújt a home-office miatt áthelyezett munkaeszközökre.

tovább...
2020. április 28., kedd
A biztosítók az elmúlt hétvége szélviharai után több százmillió forintnyi kárral számolnak, kifizetéseik összege az időjárás miatt idén már majdnem akkora, mint tavaly a nyári viharszezont követően - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az MTI-vel kedden.

tovább...
2020. április 27., hétfő
Az egyik nagy hazai biztosító adatai szerint a szélsőséges időjárás okozta viharkárok duplájára emelkedtek az elmúlt két évben.

tovább...
Tisztelt Ügyfelünk!
 
Tájékoztatjuk, hogy az Aegon Biztosító átmeneti díjfizetés szüneteltetési és biztosítási összeg csökkentési lehetőséget biztosít azon ügyfeleinek, akik kockázati élet-, baleset- és egészségbiztosítási (Aegon Vitál Max, Aegon Vitál, Aegon Gondoskodás, Aegon Gondviselés, Aegon RetróCSÉB, Aegon Help Baleset- és Egészségbiztosítás) szerződéssel rendelkeznek az Aegon-nál és a megváltozott körülmények miatt díjfizetési nehézséggel szembesülnek.

tovább...
2020. április 10., péntek
Gépjárműbalesetek esetén a résztvevők közötti távolság tartására is alkalmas e-kárbejelentő használatát javasolja a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

tovább...
2020. április 6., hétfő
Egyre többen közlekednek segédmotorral az utakon, azonban sokan elfelejtik, hogy kötelező biztosítás nélkül nem indulhatnak el. A MABISZ arra hívja fel a figyelmet, hogy érdemes felelősség-, baleset- és vagyonbiztosítást kötni a nagyobb értékű kerékpárokra is. Az új típusú elektromos eszközök státuszának rendezését nagyon várja a biztosítási szakma.

tovább...
Az Eurorisk Kft. több biztosítási termék esetében saját fejlesztésű és karbantartású digitális összehasonlító felületet üzemeltet. Az összehasonlító oldalak segítik az ügyfeleket az értékesített termékek, biztosítási ajánlatok kiválasztása során a vásárlási döntéseik előtti informálódásban. Szeretnénk tájékoztatni minden tisztelt ügyfelünket, hogy az általunk üzemeltetett digitális összehasonlító felületek független oldalak, a megjelenített biztosítási ajánlatok nem szponzorált termékek, ezért a www.eurorisk.hu oldalon nem találhatók kiemelt ajánlatok sem.
 

tovább...
2020. március 31., kedd
A koronavírus miatti veszélyhelyzet bevezetése óta szinte mindenki lényegesen több időt tölt otthonában. A balesetek 50 százaléka azonban a biztonságosnak gondolt háztartásokban történik – hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ). A balesetbiztosítások megkötése nem igényel személyes jelenlétet.
 

tovább...
2020. április 1., szerda
Az MNB szerint a hitelmoratórium alatt is fizetni kell a hitelhez kapcsolódó biztosításokat. A Magyar Nemzeti Bank a Bankmonitor.hu-hoz küldött állásfoglalása szerint a hitelmoratórium kizárólag a hitelekre – pl. lakáshitel, személyi kölcsön, Babaváró hitel, áruhitel, hitelkártya, lízing – vonatkozik, így nem terjed ki a hitelhez kapcsolódó biztosítási szerződésekre. Ezért a hitelfedezeti biztosítások díját a hitelmoratórium alatt is tovább kell fizetni, máskülönben a biztosító felmondhatja a szerződést.
 

tovább...
2020. március 28., szombat
Az Eurorisk várja ügyfelei jelentkezését online, ha biztosítási igényük, problémájuk merül fel. Honlapunkon minden információt megtalál, online Személyes Menü szolgáltatásunk használatával időt és energiát takaríthat meg, ügyeit otthonról intézheti. A regisztráció néhány percet vesz csupán igénybe.
Regisztráció: https://www.eurorisk.hu/profile/registration
A korona-vírus járvány idején a MABISZ és tagbiztosítói az ügyfeleik, munkatársaik és mindannyiunk egészsége érdekében a működésüket igyekeznek az elektronikus ügyintézés felé terelni, és ebben kérjük az Ön együtt­működését is!

tovább...
2020.03.19., csütörtök
A koronavírussal kapcsolatos kormányzati intézkedések keretében a lejáró okmányok érvényességét meghosszabbították, így ezeket a biztosítók is elfogadják - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).
 

tovább...
2020. március 16., hétfő
Tisztelt Ügyfelünk!
 
Tájékoztatjuk, hogy személyes (központi) ügyfélszolgálati irodánk további rendelkezésig zárva tart az új típusú koronavírus további terjedésének megakadályozása céljából, az Ön és kollégáink egészségének, biztonságának megóvása érdekében.

tovább...
2020. március 02., hétfő
Európát is elérte a koronavírus, így egyre több kérdés érkezik az utasbiztosítások és az útlemondás (sztornó) biztosítások kapcsán a hazai biztosítókhoz. A Magyar Biztosítók Szövetségének a tájékoztatása a koronavírussal kapcsolatban a tagbiztosítók utasbiztosítási szerződési feltételei alapján készült.
 

tovább...
2020. február 17., hétfő
A korábban becsültnél is jóval magasabbak a februári viharkárok, csak a lakásbiztosításokra már átutalt vagy folyamatban lévő kifizetések összege meghaladja a kétmilliárd forintot, amit tovább növelnek az ipari létesítményekben bekövetkezett károk – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfőn.
 

tovább...
2020. február 22., szombat
Alig egy hét maradt a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díjának befizetésére - hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) és a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).
 

tovább...
2020. február 3., hétfő
Kell a zöldkártya, ha útnak indulunk – az átmeneti időszak lejártával biztosan, de addig is jobb nem kihívni a sorsot.
 

tovább...
2020. február 10., hétfő
Csaknem tízezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz a múlt heti viharok miatt, a társaságok úgy kalkulálnak, hogy a következő hetekben akár az egymilliárd forintot is elérheti a kifizetések összege.
 

tovább...
2020. február 2., vasárnap
Több hitelkártya mellé automatikusan jár valamilyen utasbiztosítás, vagyis a kártyabirtokos nyugodtan utazgathat külön biztosítás nélkül is. De mire elég egy ilyen biztosítás? Alapvetően nem sokra. Mielőtt elvinnénk az egész családot a Grand Canyonba, érdemes elolvasni a kártyás biztosításhoz járó apróbetűs részeket.
 

tovább...
2020. január 27., hétfő
A kátyú okozta károk 60-70 százaléka jellemzően az első negyedévben történik a kátyúbiztosítást kínáló társaságok tapasztalatai szerint. Az ilyen jellegű balesetek minden autósnak potenciális kockázatot jelentenek, ezért érdemes biztosítással felkészülni a váratlan esetekre – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2020. január 14., kedd
Veszélyes üzemek találkozása, mondja az ilyen esetekre a jogi bikkfanyelv. Na de pontosan mit is jelent ez?
 

tovább...
Papp Lajos az Eurorisk Kft. ügyvezetője ezúttal, mint a FBAMSZ gépjármű szekciójának vezetője beszélt az év végi kötelező kampányról, a szerződések várható díjáról, a biztosítót váltók számáról és arányáról. Szóba került továbbá a casco biztosítások európai szinten alacsony aránya és ezzel összefüggésben a Mo-i járműpark magas átlagéletkora.
tovább...
Tisztelt Ügyfelünk!
 
Örömmel tájékoztatjuk, hogy Személyes Menü szolgáltatásunkat megújítottuk!
 
A szolgáltatás használatához, UTASBIZTOSÍTÁSA, továbbá egyéb biztosítási szerződése online megkötéséhez, kezeléséhez új regisztráció szükséges, mivel régi bejelentkezési adatai az új rendszerben már nem érvényesek.
 
Üdvözlettel:
Az Eurorisk csapata
tovább...
2019. decemebr 3., kedd
Január 10-től pályázhatnak a biztosítók a jegybanknál termékeikkel a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás minősítésre. A Generali és a Posta már bejelentette, hogy indul a pályázaton, de a többi piaci szereplő is vizsgálja a lehetőséget.
 

tovább...
2019.11.01., péntek
Nemzetközi összehasonlításban a magyar kgfb-tarifák a legolcsóbbak közé tartoznak Európában - állapítja meg közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ), emlékeztetve arra, hogy a biztosítók idén is legkésőbb november 1. éjfélig közzéteszik az év végi évfordulós szerződésekre vonatkozó kgfb-díjaikat.
 

tovább...
2019. szeptember 17., kedd
Az elektromos rollerek és az egyéb, gyorsan terjedő elektromos közlekedési eszközök biztosítási szempontból is új kihívásokat jelentenek.
 
tovább...
2019. szeptember 23., hétfő
 
Hétfőn elindul a továbbfejlesztett E-kárbejelentő alkalmazás új verziója. „Ez az egész magyarországi biztosítási szektor újabb fontos mérföldköve.” – jelentette be a Molnos Dániel, a Magyar Biztosítók Szövetségének főtitkára a Biztonság Hete eseménysorozat nyitórendezvényén. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mától külföldi-, biztosítatlan-, teherautó- vagy munkagép és annak vontatmányával okozott károkat is be lehet jelenteni az applikációval, valamint el tudjuk indítani a kárrendezést CASCO-ra is.
 

tovább...
2019. szeptember 23., hétfő
Egyre több pénzt tesznek félre a magyar emberek és egyre több biztosítást kötnek. Főleg a nyugdíjbiztosítások és az egészségbiztosítások pörögnek, valamint a kgfb-termékek díjbevétele is robusztusan növekszik – hangzott el mindez a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) mai konferenciáján. Mind e szervezet, mind a MABISZ, mind pedig az MNB stratégiai prioritásnak tartja a magyar lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztését, ezt a célkitűzéseket most már tankönyvek és tájékoztató füzetek is segítik, de hamarosan az alaptanterv része is lehet a pénzügyi oktatás.
 

tovább...
Tisztelt Ügyfelünk!
Tájékoztatjuk, hogy szeptembertől 27-től átálltunk a SimplePay online bankkártyás fizetési rendszer használatára. Célunk, hogy a jövőben is minél modernebb és biztonságosabb megoldást kínáljunk Önnek biztosítási díjának rendezéséhez.


 

tovább...
2019. szeptember 17., kedd
Az Uniqa Biztosító UniCredit Banknál vezetett bankszámlaszámai bankváltás miatt megszüntetésre kerülnek, 2019.09.17-től a Raiffeisen Banknál vezetett számlaszámok az érvényesek.
 

tovább...
2019. szeptember 14., szombat
Elektromos gördeszkák, e-rollerek, villanyrollerek (segway), elektromos egykerekűek (airwheel), siklódeszkák (hoverboard) – számtalan új közlekedési eszköz jelent meg az elmúlt években az utakon, melyek nem csak infrastrukturális, de biztonsági és szabályozási kihívásokat is támasztanak. Az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Biztonság Hete programsorozat közlekedésbiztonsági része, beharangozó videója erre is megpróbálja felhívni a figyelmet – írja közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2019. július. 10., szerda
Már 1000 forintos havidíjból lehet ingóságra biztosítást kötni.
 
tovább...
2019. június 24., hétfő
Országszerte több helyen is házakat veszélyeztetett a hétvégi vihar során lezúdult csapadék. A szélben kidőlt fák vezetékeket szakítottak le, emiatt több száz fogyasztási helyen szünetelt az áramszolgáltatás. Heves és Tolna megyében hat közutat zártak le a forgalom elől, de elzárt település nem volt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
 

tovább...
2019. június 4., kedd
Az elkövetkező három hónapban pörög fel a legjobban az utasbiztosítások piaca, ám a külföldre látogatók közül még mindig csak nagyjából minden második utas minimalizálja egy esetleges betegség, baleset vagy poggyászkár költségeit. Pedig a termékkínálat egyre szélesebb és mind jobban igazodik a digitalizáció követelményeihez, állapítja meg közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
 2019. május 29., szerda
Több hazai folyón végeznek fokozott figyelőszolgálatot a vízügyi szakemberek, miután a jelentős mennyiségű esőzések nyomán a II. fokú szinteket megközelítő, vagy meghaladó vízszintekre lehet számítani. Megfelelő védekezéssel jelentősen csökkenthetők az árvíz, az esőzések okozta károk, ha azt időben elvégzik. Mindez a biztosítók kárügyintézését is megkönnyíti – hívja fel a figyelmet közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2019. május 14., kedd
Kevesebb, mint egy hét maradt a 2018-as évre vonatkozó adóbevallások benyújtására. A nyugdíjbiztosítással rendelkezőknek is május 20-ig kell kérvényezniük a 2018-as befizetéseik után járó 20 százalékos adójóváírást – figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2019. május 6., hétfő
Új frissítéssel és további kényelmi szolgáltatások tervezésével készül az utazási szezonra az E-kárbejelentő, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) digitális alkalmazása, amely a kategóriájában immár tartósan Magyarország egyik legnépszerűbb applikációjává nőtte ki magát.
 

tovább...
2019. április 26., péntek
Még két hónap áll rendelkezésre az ügyfelek számára, hogy pénzügyi szolgáltatóiknál, így a biztosítóiknál is elvégezzék adataik újraazonosítását. Ezt a pénzmosás és terrorizmus-finanszírozás elleni törvény (Pmt.) írja elő számukra, hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2019. április 16., kedd
Napjainkban már mintegy 600 ezer robogó közlekedik Magyarországon, ezek közül azonban csak minden ötödikre fizetnek rendszeresen kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást, közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-vel.
 

tovább...
2019. április 6. szombat
A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) igazolást április 6-tól akár elektronikusan is elküldheti a biztosító vagy az alkusz az üzembentartónak. Ugyanez vonatkozik a zöld kártyára is, de azt zöld papírra kell kinyomtatni otthon.
 
tovább...
2019. április 10., szerda
A tavaszi aszálykárok arra ösztönzik a gazdákat, hogy mielőbb kössenek piaci biztosítást, és ne felejtsék igénybe venni a biztosítási díjtámogatásokat sem, amelyekre a kérelmeket tegnaptól május 15-ig adhatják be szankciómentesen. Ezekkel együtt számíthatnak a legnagyobb mértékben az agrárkár-enyhítési rendszer támogatására is – figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 
tovább...
2019. március 25., hétfő
Folytatódik a digitális kárbejelentő fejlesztése, amely jelenleg kategóriájában Magyarország egyik legnépszerűbb applikációjává nőtte ki magát – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

 
tovább...
2019. március 23., szombat
A brit Thatcham biztosítási kutató társaság tizenegy modell lopásvédelmi rendszerét vizsgálta. Az eredmények javarészt siralmasak.


 
tovább...
2019. március 12., kedd
A statisztikák szerint a nyaralások időszakában és a hosszú hétvégeken emelkedik a lakásbetörések száma. Egy nem megfelelő zárral ellátott ajtót mindössze 15 másodperc alatt képesek kinyitni a betörők – figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2019. február 25. hétfő
Az év végi évfordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkezőknek legkésőbb március elsejéig kell rendezniük az esedékes díjrészletet.
 

tovább...
2019. február 15., péntek
Tűzhelyen felejtett olaj, bedugva hagyott vasaló, nem megfelelően karbantartott fűtőberendezés, dohányzás az ágyban – ilyen és hasonló okok állnak a januári több mint hétszázötven lakástűz hátterében. Nyolc év alatt a hazai biztosítók több, mint negyven milliárd forint kártérítést fizettek ki tűzesetek után – emlékeztet közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége.

 

tovább...
2019. február 8., péntek
A Brexit feltételeitől függően előfordulhat, hogy az Egyesült Királyságba utazó EU-s autósoknak zöldkártyát kell majd igényelniük.
 

tovább...
2019. január 15., kedd
Még csak két hét telt el az évből, mégis már háromszázötven lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat. Télen naponta átlagosan harminc lakástűz keletkezik, aminek az oka az, hogy a hideg időben sokkal többet tartózkodunk otthon, gyakrabban főzünk, és folyamatosan fűtünk - figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
 

tovább...
2019. január 8., kedd
A mai naptól az autósok mobiltelefonjukon is intézhetik a baleset utáni adminisztratív teendőket. Elindult ugyanis a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) új, digitális kárbejelentője, amely a hagyományos, „kék-sárga” nyomtatvánnyal egyenértékű, ám gyorsabb és egyszerűbb ügyintézést tesz lehetővé.
 

tovább...
2018. december 18., kedd
Bár az utasbiztosítások terén az összes díjbevétel közel fele jellemzően a harmadik negyedévben, vagyis nyáron jön össze, az idei első negyedévben a piac gyorsabban bővült tavalyhoz képest, mint a rákövetkező időszakokban. A téli utak számának az emelkedése mellett a bevételek növekedése főként annak tudható be, hogy egyre komplexebb biztosítási csomagokat választanak az utazók – derül ki a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) elemzéséből.
 

tovább...
2018. december 11., kedd
Az elmúlt hetek hektikusan változó hőmérséklete után az előrejelzések szerint tartósan beköszönt a téli időszak. Az ilyen időjárási viszonyok között emelkedő balesetszám emlékeztetheti az autósokat arra, hogy gépjárművük téli felkészítésén túl a kiterjesztett biztosítást is érdemes megkötni – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2018. december 3. hétfő
Számos szolgáltatásalapú egészségbiztosítás érhető már el hazánkban. Ezek segítségével jó minőségű és gyors egészségügyi ellátáshoz juthatunk, ha megbetegednénk. Fontos azonban tisztán látni, hogy mire terjednek ki, és mire nem ezek a biztosítások. Négy nagy biztosító termékét vizsgáltuk meg, és utána jártunk annak is, milyen helyzetben van jelenleg az egészségbiztosítási piac Magyarországon. Megvizsgáltuk továbbá azt is, jellemzően kik veszik ezeket a termékeket, valamint, hogy mi várható az elkövetkezőkben.
 

tovább...
 2018. november 26., hétfő
Az eddigi alkuszi tapasztalatok alapján az idei kgfb-kampány kissé rácáfolni látszik az előzetes várakozásokra: bár az ügyfelek a biztosítóiktól már jó ideje megkapták a díjmódosításról szóló értesítéseket, kedvezőbb díjú szerződésre az első három hét során mindössze az érintett autósok 5-6 százaléka váltott. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) azonban a korábbi évek adatai alapján az utolsó hétre várja az év végi szerződésváltások mintegy 40 százalékát, melynek nyomán a kampányban biztosítót váltók száma – a flották szerződései nélkül – várhatóan 80 ezer körül alakul majd.
 

tovább...
2018. november 8., csütörtök
Építési beruházások közbeszerzésekor a törvény felelősségbiztosítás megkötését írja elő, amely azonban önmagában nem nyújt az építési beruházással érintett vagyontárgyakban bekövetkező károkra is kiterjedő fedezetet. Mit fedez a felelősségbiztosítás? Mire jók a vagyonbiztosítások, illetve mikor szükséges összkockázatú építés- és szerelésbiztosítást kötni? Ezekre a kérdésekre igyekeztek választ adni a Közbeszerzési Hatóság és a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) a szakemberei, közösen rendezett szakmai konferenciájukon.
 

tovább...

A GRANTIS statisztikái szerint az elmúlt egy évben 40 százalékkal nőtt a privát egészségbiztosításokra szánt összeg az azt megelőző évhez képest, ami mutatja: a magyar lakosság egyre nagyobb arányban fordul a magánegészségügy felé.
 

tovább...
2018. szeptember 24., hétfő
A hurrikán által okozott viharok hozzávetőleg 1,7-4,6 milliárd dollár közötti kárkifizetést eredményezhetnek a biztosítók számára – derül ki az Air Worldwide modellező cég legfrissebb becsléseiből.
 

tovább...
2018. szeptember 18., kedd
Nemcsak az utazásoknál, az utasbiztosításoknál is hódít a last minute. Ám míg az utazást azért minimum néhány héttel a tervezett út előtt megvásároljuk-lefoglaljuk, addig az utasbiztosítás sokszor akkor jut eszünkbe, amikor a bőrönd már kézben van. Az Allianz Hungária tapasztalatai szerint, bár a kötések zöme az utazást megelőző három napban történik, sokan vannak azok is, akik az utazás napjára hagyják – írja a Világgazdaság.hu.
 

tovább...
2018. szeptember 19., szerda
Magyarországon az egészségügyi kiadásokon belül igen magas a magánfinanszírozás aránya, ezen belül azonban igen alacsony a szervezett, kockázatkezelt magánfinanszírozások (egészségpénztárak, magánbiztosítások) részesedése. A szociális biztonságot a jövőben reálisan a közfinanszírozású egészségbiztosítás, az egészségpénztár és a magán-egészségügyi biztosítás együttesen képes tartósan biztosítani – állítja Kincses Gyula egészségpolitikus, a Portfolio.hu-n közzétett írásában.
 

tovább...
 2018. szeptember 14., péntek
Az alkuszcégek kötési adatai szerint az őszi hónapokban 25 százalékkal haladja meg az éves átlagot a nyaralóbiztosítást kötők száma.
 

tovább...
2018. szeptember 4., kedd
A tavalyihoz képest idén kevesebb kárt okozott a nyári viharszezon, bár a szeptember eleji esőzések még sokat ronthatnak az eddigi mérlegen. Ugyanakkor a villámcsapások következményeként már az év első nyolc hónapjában közel annyi pénzt fizettek ki a biztosítók, mint 2017 egészében - derül ki a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) gyorsjelentéséből.
 

tovább...
2018. augusztus 11., szombat
Rekordmennyiségű magyar államkötvény van a biztosítók portfólióiban, amelyekben a külföldi befektetési alapok állománya is rohamosan növekszik. Az első negyedéves visszaesés után a második negyedévben már nőtt az életbiztosítások tartaléka, s június végén 1933 milliárd forintos új rekordon állt a Magyar Nemzeti Bank friss adatai szerint – írja a Világgazdaság.
 

tovább...
2018. augusztus 10., péntek
Ilyen hőségben, mint mostanában van, sokan feledkeznek meg az alapvető óvatosságról is. A nagy melegben nyitva hagyott ablakokon tolvajok surranhatnak be, a strandon hagyott értékekre terített törülköző pedig a cuccokat legfeljebb a naptól, az eltulajdonlástól biztosan nem védi meg. Az Azénpénzem.hu összeszedett néhány tanulságos esetet.
 

tovább...
2018. július 19., csütörtök
Egy-egy népszerű nyaralóhely frekventált területein az ingatlan négyzetméterárak már vetekszenek a fővárosi új beruházások áraival. A tavaszi-nyári időszak azonban nem csak a vásárlások időszaka, hanem a kárbejelentéseké is. Nem árt tehát a nyaralók esetében is a megfelelő biztosítási védelemről gondoskodni – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2018. július 26., csütörtök
Az idén több mint hatszáz hajóval indul el a jubileumi, 50. Kékszalag tókerülő verseny. Ez az év lesz az utolsó, amikor a legnagyobb tumultussal járó versenyen bekövetkező károkat csökkentett összegű felelősségbiztosítás fedezi. Az idei futamon a másik hajóban, illetve a kikötőkben okozott károk után még csak 5 millió forintos összeghatárig térít a biztosító, ám – miként arra a Magyar Vitorlás Szövetség több fórumon is felhívta a figyelmet – már 50 milliós kártérítési határ vonatkozik a vitorlásokra - írja a Világgazdaság.
 

tovább...
2018. július 17., kedd
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) új kezdeményezésként honlapján beágyazott videóblogok (vlog) formájában is tájékoztatja a piacot és az ügyfeleket egy-egy jegybanki kezdeményezésről, jelentésről. A biztosítási piac jövőképéről Kandrács Csaba az MNB ügyvezető igazgatója, a 2017. évi Biztosítási, pénztári és tőkepiaci jelentésről Nagy Koppány, az MNB igazgatója fejti ki gondolatait.
 

tovább...
2018. június 14., csütörtök
Ezt ne felejtsd otthon - mi van a profi utazók bőröndjében? címmel indított online kampányt a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. Néhány utazási iroda tapasztalt és sokat látott munkatársa osztja meg a kampány keretében az olvasókkal, hogy mit vinnének magukkal egy távoli és ismeretlen országba - írja a turizmus.com

 

tovább...
2018. június 11., hétfő
Megnő a szerződéskötések száma egy-egy nagyobb nyári vihar után, ilyenkor több száz új biztosítást kötnek a társaságok. A klímaváltozás hatása erősen érződik a károkban: az időjárás változékonyabb, sokkal több a rendkívüli időjárási jelenség, vihar, extrém csapadékmennyiség, ami növeli a kockázatot - mondta az InfoRádiónak a MABISZ elnöke.
 

tovább...
2018. május 23., szerda
Akik most fizetik be nyári utazásuk előlegeit valamelyik irodában, júliustól nagyobb biztonsággal számíthatnak arra, hogy az utazásszervező fizetésképtelensége esetén is viszontlátják a pénzüket. Egy új biztosításfajta pedig garanciát nyújt ilyen esetekben a külföldön rekedtek hazautaztatására is. Ez a védelem azonban semmilyen módon nem helyettesíti a klasszikus utasbiztosítást – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2018. május 15., kedd
Május 22-én éjfélkor jár le a személyi jövedelemadó (szja) bevallás határideje, amely a nyugdíjbiztosítási szerződéssel rendelkezőknek egyben 20 százalékos adójóváírást is jelent, amennyiben időben, adótartozás-mentesen és helyesen kitöltve nyújtják be a bevallásukat - írja az MTI.
 

tovább...
2018. április 6., péntek
Felemásak a balesetekről szóló tavalyi adatok. 16 489 személyi sérüléses baleset történt a hivatalos adatok szerint, ami közel 1 százalékos csökkenést jelent. Ugyanakkor a halálos áldozattal járó balesetek száma 1,6 százalékkal 574-re emelkedett, az elhunytak száma pedig 2,8 százalékkal 524-re nőtt - idézi a KSH adatait a Totalcar.
 

tovább...
Tisztelt Partnereink és Ügyfeleink!
 
Tájékoztatjuk, hogy a Vienna Insurance Group (VIG) három hazai biztosítótársasága, az ERSTE Biztosító, az UNION Biztosító és a Vienna Life Biztosító 2018. március 31-én egyesült, és ezt követően UNION Biztosítóként - hivatalosan UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. néven - folytatja tevékenységét.
 
 
tovább...
2018. március 13., kedd
Százezres költségvonzata is lehet a kátyúk által a gépkocsiban okozott károk javításának. Ezt elvileg az illetékes útkezelők állják, az esetek mintegy felében azonban visszautasítják a kárigényeket. A körültekintő dokumentáció, illetve egy kátyúbiztosítás azonban növeli a kártérítés esélyét – hívják fel a figyelmet az alkuszok.
 

tovább...
2018. február 27., kedd
Az elmúlt napokban több hír is megjelent arról, hogy milyen rossz állapotban van az M1-es autópálya, vannak szakaszok, ahol méterenként követik egymást a hatalmas kátyúk. Megnéztük, hogy milyen lehetőségei vannak, aki kifejezetten kátyúkárra szeretne biztosítást kötni - írja a Pénzcentrum.
 

tovább...
2018. február 16., péntek
A biztosításokat folyamatos képzés alatt álló értékesítők adhatják csak el, akiknek az érdekeltségükről, javadalmazásukról is tájékoztatni kell az ügyfelet – miután hatályba lép a vonatkozó új uniós irányelv, az IDD (Insurance Distribution Directive). Az időpont körüli huzavona ugyanakkor rámutat az uniós jogalkotás nehézkességére is – derül ki a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) közleményéből.
 

tovább...
2018. február 12., hétfő
A válasz nem egyértelmű. Budapesten és a nagyvárosokban az utak, a megállóhelyek, vagy a járdák más-más személy, társaság tulajdonában, kezelésében állnak. Ha valaki balesetet szenved, mely kizárólag annak köszönhető, hogy az érintett szakaszt nem jégmentesítették, meg kell találni, a károsult személy kivel szemben léphet fel kártérítésért – írja a DAS Jogszervizre hivatkozva a PiacesProfit.

 
tovább...
2018. január 31., szerda
A téli sportokat űzők jelentős része, közel a fele nem köt biztosítást, hatalmas kockázatot vállalva ezzel. Jellemzően azonban sokszor a biztosítással rendelkezők sincsenek tisztában azzal, hogy milyen esetekre is szól a biztosításuk, noha lehetnek olyan szerződésbeli kitételek, amelyek felmenthetik a biztosítót a kárösszeg kifizetése alól - írja a Pénzcentrum.

tovább...
2018. január 25., csütörtök
2018-ban világviszonylatban az üzletmenet megszakadása és a kiberbiztonsági események számítanak a legfontosabb kockázatforrásnak - derül ki a frissen közzétett, az Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) által évente közzétett, Allianz Kockázati Barométer megállapításaiból. A 2018-as jelentés 80 ország 1911 kockázati szakértőjének bevonásával készült, ami részvételi rekordnak számít.
 

tovább...
2018. január 17., szerda
Az ingatlantulajdonosok és társasházi közösségek feladata és kötelessége a ház előtti járda csúszásmentesítése. Ha valamely közösség vagy háztulajdonos ezt elmulasztaná, az ebből fakadó károkat meg kell térítenie - derül ki a Pénzcentrum összeállításából.
 

tovább...
2018. január 9., kedd
A biztosítási szektor várhatóan a GDP növekedésénél jobban bővült 2017-ben, legalábbis a harmadik negyedéves adatokból erre lehet következtetni - mondta Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) elnöke az MTI-nek.

 

tovább...
2018. január 2., kedd
2018. január 1-jétől esedékes az idei kgfb-díj,illetve - a szerződésben vállalt - díjrészlet befizetése az autótulajdonosok számára. A Magyarországon forgalomban lévő 4,8 millió gépjármű 31,9 százalékát, 1,5 millió járművet érint a határidő.

 

tovább...
Tisztelt Ügyfeleink!
 
Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a 0640 számozási tartományban kijelölt számmezők használatára vonatkozóan kiadott engedélyeket 2017. december 31-i dátummal visszavonja, így az ezen számmezőkből kiosztott számok ezen időpontot követően nem használhatók.
Mindez azt jelenti, hogy az Eurorisk Kft. zöld száma is megszűnik, természetesen 2018. január 1-jét követően is hívhatnak bennünket a 06 1 585 8888-as központi telefonszámon!
 
Üdvözlettel:
 
Az Eurorisk csapata
tovább...
2017. december 20., szerda
Folyamatosan zajlik a betegforgalom átcsatornázódása a magánegészségügyi rendszerbe: míg 2012-ben csupán a lakosság 37 százaléka, idén már 57 százalék vett igénybe valamilyen magánorvosi szolgáltatást – derül ki az UNION Biztosító 2017 őszén, 1300 fős, a 25-55 év közötti korosztályt célzó piaci felméréséből. Az öt év alatt immár harmadik alkalommal végrehajtott kutatás adataiból kiderül, hogy míg öt éve 33 ezer, három éve pedig 41 ezer, addig idén már átlagosan 57 ezer forintot fizettek az érintettek egy év alatt különféle szakorvosi rendelőkben. A megkérdezettek 28 százaléka nyitott arra, hogy a magánorvosi alapszolgáltatásokat piaci egészségbiztosításon keresztül vegye igénybe, és ezért átlagosan havi 5-6 ezer forintot fizetne szívesen.
 

tovább...
2017. december 27., szerda
A két ünnep közötti időszak egyre nagyobb tömegek számára a síszezon kezdetét jelenti. Ám ilyenkor történik a legtöbb baleset is a havas pályákon. Ha a megelőzésben nem is, de az anyagi gondok enyhítésében sokat segíthet a megfelelően megválasztott utasbiztosítás – hívja fel a figyelmet közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
tovább...
 2017. december 8., péntek
Ígéretesen növekszik a hazai lakosság utazási kedve: a friss statisztika adatok szerint 2017 első háromnegyed évében a turisztikai kiutazások száma több, mint 9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A közeledő év végi ünnepeket sokan kihasználják, és látogatnak el valamely egzotikus országba. Az egzotikus utazások extra kockázatokat jelentenek, elengedhetetlen, a magasabb limitösszegeket tartalmazó utasbiztosítás megkötése mellett, a megfelelő elővigyázatosság – hívja fel rá a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2017. november 27., hétfő
Lényeges javulás állt be a magyarországi utakon kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás nélkül közlekedő gépjárművek számát tekintve: 2017. szeptember végén – az öt évvel korábbi 5,8 százalékkal ellentétben - a járművek 1,8 százaléka nem rendelkezett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2017. november 22., szerda
A céges juttatások között mára egyértelműen az élre törtek az egészségmegőrzési célú kiadások. Ahogy azonban az lenni szokott, egyúttal erőteljesebbé váltak a fanyalgások, de a különböző kifogások is. Szakértőkkel térképeztük fel, hogy pontosan mi a helyzet az egészségbiztosítási megoldások szabályozásával, mit mutat ezen a téren a gyakorlat.
 

tovább...
2017. november 15., szerda
Két év alatt megkétszereződött ugyan azon munkáltatók aránya, akiknél a dolgozók biztosítási elemet is választhatnak a cafeteria keretük terhére, ám még mindig alacsony az átlagosan igényelt védelem mértéke. Ha pedig bekövetkezik a baj, az érintettek sokszor elfeledkeznek arról, hogy éljenek a szolgáltatással, hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2017. november 7., kedd
A biztosítók összesítése alapján 1,2 milliárd forintra nőtt az október 29-i vihar által okozott kár, szemben a kezdeti 300 millió forint feletti gyorsbecsléssel - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az MTI-vel hétfőn.
 

tovább...
2017. október 26., csütörtök
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden Magyar Gazdaságért díjban részesítette Papp Lajost, aki 2006-2017 között tizenegy éven keresztül töltötte be a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) elnöki tisztét.
 

tovább...
2017. október 13., péntek
Közeledik az október 23-i hosszú hétvége és az őszi szünet. Egyre többen terveznek rövid kiruccanást ezekre a napokra, ugyanakkor a kiutazóknak csupán kevesebb, mint a fele köt utasbiztosítást. Ha biztosítás nélkül utazunk külföldre, komoly anyagi kockázatot vállalunk – hívja fel rá a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2017. szeptember 29., péntek
Néhány hete egy téves értelmezés folytán a hazai médiában napvilágot látott az a félrevezető információ, hogy szeptembertől a villany- és vízvezeték-szerelő mesterek által okozott, illetve azok hanyagsága folytán bekövetkező károkat kötelező felelősségbiztosítás téríti meg a megbízók számára. Azóta számos ügyfél igyekezett kapcsolódó vélt igényét alkuszi segítséggel érvényesíteni, ezért a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) szükségesnek tartja a tények széles körű tisztázását.
 

tovább...
2017. szeptember 28., csütörtök
Az őszi hónapokban különösen megnő a vaddal történő autós ütközés veszélye, évente több ezer vadelütés történik a magyarországi utakon. A vadbalesetek elkerülése érdekében ilyenkor különösen fontos az elővigyázatosság, illetve ha mégis bekövetkezne a baleset, a casco-biztosítás, illetve a vadkár-kiegészítő biztosítás jelent segítséget – hívja fel rá a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2017. szeptember 19., kedd
Az idei nyár első összesítése szerint a hazai biztosítók a lakossági ingatlanokban esett, viharok okozta, több mint 103 ezer káreseményre csaknem 6 milliárd forint összegű kártérítést fizettek ki. A viharok, a beázások és a felhőszakadások ennél jóval több kárt okoztak a lakóingatlanokban, mivel a lakásoknak több mint a negyede nem rendelkezik biztosítással - tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2017. szeptember 15., péntek
Az utóbbi évekénél is "fékezettebb habzású" év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampányra számítanak idén az alkuszok, hiszen a január 1-jei évforduló most már csak az autósok mintegy negyedét érinti. Az autósok, a közvetítők és a biztosítók életét is megkönnyítő újdonság léphet ugyanakkor életbe hamarosan: az írásbeliségnek megfelelő formán túl már tisztán elektronikusan is lehet majd kgfb-szerződést kötni vagy éppen felmondani, amire a többi biztosítástípus esetében már eddig is volt lehetőség.
 

tovább...
2017. szeptember 5., kedd
Szeptembertől bizonyos építési tevékenységeket végzőktől minimum 1 millió forint összegű felelősségbiztosítás meglétét várja el két kormányrendelet. Habár a jogszabályi követelménynek megfelelő felelősségbiztosítás eddig is elérhető volt a piacon, mindenkinek, aki rendelkezik ilyennel, érdemes ellenőrizni, hogy a konkrét szerződés mire nyújt fedezetet, hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

 

tovább...
2017. augusztus 22., kedd
A pénzügyi fogyasztók biztonságát is erősíti, hogy júliustól – az eddig papíralapú helyett – csak elektronikus hatósági vizsgát tehetnek a jövő pénzügyi, biztosítási vagy tőkepiaci közvetítői. Szigorodtak a közvetítői képzésre, vizsgára való alkalmassági, s a képző szervekre vonatkozó feltételek. Utóbbi kapcsán az MNB 52 képző szerv képzési jogosultságát törölte.
 

tovább...
2017. augusztus 9., szerda
A biztosítók tapasztalatai alapján a nyári nyaralási szezonban, s különösen a kánikulai hétvégéken megugrik a lakásbetörések száma. Holott a legtöbb betörés néhány elővigyázatossági szabály betartásával, illetve megfelelő biztonsági eszközökkel elkerülhető lenne – hívja fel rá a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

 

tovább...
2017. július 31., hétfő
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke szerint a biztonsági helyzet az elmúlt évtizedekhez képest most a legrosszabb Európában, a tárca ezért ismételten fokozott körültekintést kér mindenkitől, aki külföldre utazik, és javasolja a regisztrációt a konzuli szolgálat honlapján.
 

tovább...
2017. július 13., csütörtök
A nyári időszakban évről évre egyre több robogó jelenik meg a hazai utakon. Jelenleg már több mint félmillió robogó üzemel az országban, ezeknek mintegy 55 százalékára kötöttek már valaha kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb). Ugyanakkor a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) becslése szerint mindössze 15-20 százalékuk után fizetik ki rendszeresen az átlagosan évi 3 ezer forintnyi díjat. A mulasztók az évi néhány ezer forint spórolásával sokat veszíthetnek: rendőri igazoltatás során büntetés jár a mulasztásért, ugyanakkor károkozás esetén átlagosan 350 ezer forintnyi átlagos kárösszeget kell saját zsebből kifizetniük.
 

tovább...
Tisztelt Ügyfeleink és Partnereink!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a call centerünk hívószáma 2017. július 1-től megváltozik, az új szám

06 1 585 8888

Várjuk hívását új elérhetőségünkön!
 
Eurorisk Kft.
tovább...
2017. július 1., szombat
A múlt szerdai, június 21-ével kezdődő viharos időszak kezdete óta közel 13 ezer kárbejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz. A károk becsült értéke meghaladhatja az 1,8 milliárd forintot - tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2017. június 22., csütörtök
A külföldre utazók több mint fele továbbra sem gondoskodik megfelelő utasbiztosításról, mert szerintük a bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítás, illetve a kiváltott Európai Egészségbiztosítási Kártya mellett nincs szükség további fedezetre - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-vel.
 

tovább...
2017. június 6., kedd
Az MNB honlapján elérhető a megtakarítási élet- és nyugdíjbiztosítások közti tájékozódást segítő, a konstrukciók teljes költségmutató (TKM) értékeit összehasonlító alkalmazás. A jegybank által fejlesztett program révén a fogyasztók egyszerűen, átlátható felületen választhatják ki az igényeiknek megfelelő biztosítást.
 

tovább...
2017. május 29., hétfő
Az elmúlt hét évben több mint 35 milliárd forint kártérítést fizettek ki a hazai biztosítók tűzkárokra, melyek jelentős része megelőzhető lett volna néhány alapvető elővigyázatossági szabály betartásával. Az elektromos eszközök mind gyakoribb használatával fokozódik az elektromos tüzek kockázata is – hangzott el a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) hétfői sajtótájékoztatóján.
 

tovább...
2017. május 29., hétfő
Közel 8 ezer kárbejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz a május 23-i, kedd délutáni felhőszakadást követően: a károk becsült értéke elérheti az 1,2-1,3 milliárd forintot - tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) szombaton.
 

tovább...
2017. május 24., szerda
Túl vannak az első, teljes évet feldolgozó Szolvencia II-es adatszolgáltatáson a hazai biztosítók. A szavatolótőke-ellátottság tekintetében a magyarországi társaságok jelentősen túlteljesítik az elvárt szintet – jelentette ki Horváth Gyula, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) CFO Szekciójának elnöke a szövetség szerdai sajtótájékoztatóján.
 

tovább...
2017. május 17., szerda
A magyar biztosítási szakmában dolgozókat komoly kihívás elé állította az etikus életbiztosítás koncepciója, ami a korábbinál ügyfélorientáltabb és költséghatékonyabb biztosítói működés kialakítását célozta meg - derül ki a Deloitte Magyarország sajtóközleményéből. A Deloitte szakértője összefoglalja az etikus életbiztosítással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és előnyöket, egyúttal bemutat egyes regionális példákat is.
 

tovább...
2017. április 24., hétfő
A múlt heti extrém időjárás miatt hétfő reggelig közel 4 ezer lakossági ingatlanban esett kárt jelentett a lakosság a biztosító társaságoknál. A bejelentések lezárultával a károk darabszáma meghaladhatja a 6500-at, a kárérték pedig az 500 millió forintot - tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) hétfőn.
 

tovább...
2017. április 15., szombat
A húsvéti ünnepek alkalmával sokan hajlamosak „lazábban” kezelni a zéró tolerancia szabályát. Az ittas vezetés sokszoros kockázatot jelent: az ittas sofőr veszélyt jelent a forgalomban résztvevők számára, de emellett az alkoholos befolyásoltság idején okozott baleset kártérítési összegét is meg kell fizetnie – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2017. április 10., hétfő
A húsvéti ünnepek alatt sokan indulnak útnak, és akár több napra is őrizetlenül hagyják otthonukat. A nyári nyaralási időszak mellett a hosszú hétvégéken emelkedik a lakásbetörések száma. A legveszélyeztetettebb terület a közép-magyarországi régió és Budapest. A betörők leggyakrabban az ajtók-ablakok felfeszítésével jutnak be az ingatlanokba: egy nem megfelelő zárral ellátott ajtót mindössze 15 másodperc alatt képesek kinyitni – figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

tovább...
2017. március 31. péntek
A Budapesti Békéltető Testület sorra vette az utazások során leggyakrabban felmerülő fogyasztóvédelmi problémákat, és jó tanácsokkal szolgál a fogyasztóknak és a vállalkozások számára.

tovább...
2017. március 3., péntek
Egyre népszerűbb a nyugdíjbiztosítás az ügyfelek között, de nem mindenki veszi igénybe a hozzá kötődő adókedvezményt - mondta Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) elnöke a Portfólió Biztosítás 2017 konferencián.
 

tovább...
2017. február 24., péntek
Az úthibák okozta autós károknak a tapasztalatok szerint csupán a felét bírálják el pozitívan, a kártérítés esélyét azonban jelentősen növelheti a kár körültekintő dokumentációja és a kátyúbiztosítás - mondta a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) Gépjárműszekciójának vezetője az MTI-nek.

 

tovább...
2017. február 24., péntek 12:20
Annak a mintegy 120 ezer személyautó-tulajdonosnak, aki év végi évfordulóval kötötte újra kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását, március elsejéig kell rendeznie az esedékes, baleseti adóval növelt díjrészletét. Mivel a március 1-jei határidő az összegnek a biztosítóhoz való beérkezésére vonatkozik, csekken hétfőtől már senki ne próbálja rendezni az összeget. Szerda délelőttig az átutalás, azután zárásig az adott biztosító ügyfélszolgálati irodájában történő személyes befizetés a biztonságos opció.
 

tovább...
2017. február 3., péntek
Jelentősen, átlagosan negyedével csökkentek az újonnan kínált befektetési életbiztosítások ügyfélköltségei a Magyar Nemzeti Bank (MNB) januártól hatályba lépett ajánlásának köszönhetően. A termékpaletta a felére csökkent, a magasabb költségű befektetési életbiztosítások kiszorultak a piacról - mondta Windisch László, a jegybank felügyeleti alelnöke pénteken az MTI-nek.
 

tovább...
2017. január 31., kedd
2017. március 3-án tartja közgyűlését a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ), ahol a tagok új elnököt is választanak a szervezet élére. Az elnöki pozíciót immár tizenegy éve betöltő Papp Lajos 2015-ben, legutóbbi megválasztásakor jelezte, hogy utolsó elnöki ciklusára készül. Posztjára most két jelölt is pályázik: Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója, illetve Szabados Zoltán, a Polipins-Renomia Kft. üzleti igazgatója.

tovább...
2017. január 14., szombat
A tavalyinál erősebb téli szezonra számítanak a kiutaztatással foglalkozó utazási irodák, az előző évhez képest 10 százalékkal nőtt az érdeklődés a síutak iránt - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) alelnöke az MTI érdeklődésére.

 

tovább...
2017. január 5., csütörtök
Összesen nagyjából 50 milliárd dollárt fizettek a biztosítók a természeti katasztrófák után 2016-ban szerte a világon - közölte szerdán az összesítést minden évben elvégző Munich Re német biztosító.

 

tovább...
2016. december 6., kedd
Mostantól új, áttekinthetőbb struktúrában érhetők el az MNB fogyasztóvédelmi honlapjának információi, amelyeket immár tízezrek tekintenek meg havonta. A pénzügyi témákat közérthetően bemutató Pénzügyi Navigátor Filmek és online Füzetek mellett az aktuális fogyasztóvédelmi hírek, s a – részben a közelmúltban, részben hamarosan megújuló – szolgáltatáskereső alkalmazások is kiemelt helyre kerültek.

 

tovább...
2016. december 6., kedd
Az ünnepi időszakban is érdemes körültekintően dönteni pénzügyeinkről. Az ilyenkor népszerű „gyorskölcsönökhöz” kínált kényelmi szolgáltatások például jelentős többletköltséggel járhatnak. Az át nem gondolt hitelfelvételtől 14 napon belül díjmentesen és indoklás nélküli el lehet állni. Jó tudni, hogy a műszaki termékekhez vásárolható kiterjesztett garancia jellemzően egy speciális biztosítási szerződést takar - hívja fel a figyelmet közleményében az Magyar Nemzeti Bank (MNB).

 

tovább...
2016. november 25., péntek
„Biztos kézzel – Gyakorlati kérdések a biztosításról” címmel az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) közzétette a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) szakértői által készített középiskolai oktatási anyagot. Az oktatási anyag a Nemzeti Köznevelési Portálon érhető el.

 

tovább...
2016. november 17., csütörtök
Az idei év végi kgfb-kampányban az autósoknak már alig több, mint harmada érintett. Ennek megfelelően az érezhető díjemelés, illetve az MKB ügyfeleinek kényszerű biztosítóváltása ellenére sem vár 120 ezernél több biztosítóváltót a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ). Az idei váltási időszakban már az ügyfelek 85 százaléka vált szerződést alkuszon keresztül. Fontos ügyfélérdek, hogy a biztosítók tarifáiban általánossá váló károkozói pótdíj miatt az ügyfelek – alkuszaikon keresztül – megismerhessék központilag nyilvántartott kártörténeti adataikat.

 

tovább...
2016. november 22., kedd
Az utóbbi három évben tovább javult a biztosítók megítélése, azonban egyes, jól beazonosítható korcsoportok alulbiztosítottsága továbbra is kiaknázatlan terület maradt. Az öngondoskodást immár a megkérdezettek 52%-a tartja fontosnak, egyúttal jelentősen nőtt azoknak az aránya, akik még mindig bonyolultnak találják a biztosítási szolgáltatásokat – derül ki a Deloitte és a Scale Research felméréséből.

 

tovább...
2016. november 7., hétfő
Az MNB folyamatosan vizsgálja a biztosítók friss és meglévő kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifái meghirdetésének és alkalmazásának jogszerűségét. A meglévő biztosítójuknál szerződésüket felmondó s újrakötő, s a biztosítóhoz újonnan szerződő üzembentartók díja immár nem lehet kedvezőbb, mint a hűséges ügyfeleké. Egyes biztosítók díjtarifái akár jelentősen módosulhatnak, így a következő évi díjértesítőket célszerű alaposan elolvasni. A kgfb meglétét, a díjfizetés megtörténtét az üzembentartóknak szükség esetén igazolniuk kell.

 
tovább...
2016. október 29., szombat
A kampány egyre kevesebb autóst érint: a kgfb-szerződések mindössze 37 százalékának esik a szerződéses évfordulója január elsejére – derül ki a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) adataiból.

 

tovább...
2016. október 4., kedd
Szeptemberben 8229 személygépkocsit helyeztek forgalomban Magyarországon, 31,3 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában - írja az MTI a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) közlésére hivatkozva.

 

tovább...
2016. október 3., hétfő
„Október 1-jén, az Idősek Világnapján fel kell hogy hívjuk a figyelmet az adókedvezménnyel támogatott nyugdíjbiztosítás jelentőségére” - jelentette ki Molnos Dániel, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) főtitkára. A szövetség összegyűjtötte azokat az élethelyzeteket, amelyekben különösen magas a kockázata az időskori elszegényedésnek, még úgy is, hogy adott esetben nincsenek a jelenben megélhetési problémáik az érintetteknek.
 

tovább...
23 évvel ezelőtt, 1993. szeptember 30-án írtuk alá az Eurorisk Kft. alapító dokumentumait. A kizárólag magyar tulajdonú biztosítási alkuszcég azóta is a hazai biztosítási piac meghatározó szereplője.
Az Eurorisk jelenleg mintegy 150 ezer biztosítási szerződést kezel, ami több mint 7 milliárd Ft díjú portfóliót jelent.

tovább...
2016. szeptember 27., kedd
Noha a casco átlagdíja 20 százalékkal alacsonyabb, mint öt évvel korábban, a járműveknek továbbra is kevesebb mint ötöde rendelkezik casco-biztosítással. Az UNION Biztosító másfél ezres mintán lefolytatott felmérése többek között az alacsony kötési arány okainak is utánajárt. A legtöbb autós a járművének korára (38%), illetve a magasnak vélt díjra (37%) hivatkozva marad távol ettől a biztosítástól. Aki viszont már kötött ilyen biztosítást, meglehetősen hűséges ügyfélnek bizonyul: 36 százalékuk még 20 ezer forintos évi díjkülönbség ellenére sem biztos, hogy olcsóbbra cseréli meglévő szerződését.

 

tovább...
2016. szeptember 20., kedd
A felkészülési idő elég lesz arra, hogy mindenben megfeleljünk a 2018 februárjában életbelépő új európai uniós biztosítás értékesítési direktívának, hiszen a magyar piac sok területen előbbre tart - írja az MTI Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) elnökének a XIII. Biztosításszakmai konferencia nyitónapi előadására hivatkozva.
 

tovább...
2016. szeptember 5., hétfő
Egy az USA-ban végzett kutatás eredményei szerint nagy lehetőséget szalasztanak el a biztosítók és a biztosításközvetítők, mikor a megtakarítási célú biztosításokat ajánlanak ki a reménybeli ügyfeleknek. Legalábbis azok, akik ilyenkor az biztosítandó felet kérdezik a megtakarítási összeg nagyságáról, ahelyett, hogy a valósághoz közelítő szám kiszámításában nyújtanának segítséget.
 

tovább...
2016. szeptember 1., csütörtök
Valóságos struktúraváltás szeretnénk elérni az egészségügyben, hiszen az elmúlt huszonöt évben ez nem történt meg - mondta az egészségügyért felelős államtitkár szerdán egy budapesti szakmai konferencián előadásában.

 

tovább...
2016. augusztus 22., hétfő
Még mindig betétben tartják a legtöbb pénz a magyarok, de az elmúlt években slágertermék lett az állampapír a befektetni szándékozó lakosság körében - mondta Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője az M1 aktuális csatornán pénteken.

tovább...
2016. augusztus 1., hétfő
A nyaralás időszaka a betörések szempontjából különösen veszélyes, a MABISZ adatai szerint tavaly több mint 47 ezer lakásbetörés történt. Különösen veszélyeztetett térségnek számít ebből a szempontból a közép-magyarországi régió, ahol tavaly közel 10 ezer betörést regisztráltak, ebből 6200-at Budapesten. Egy nem megfelelő zárral ellátott ajtót mindössze 15 másodperc alatt ki tudnak nyitni a betörők – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2016. július 15., péntek
A hét közepén jégesővel, helyenként 100-120 kilométer/órás széllökésekkel érkezett meg Magyarországra a hidegfront. A 2016. július 12-14-i viharokat követő kárbejelentések száma a becslések szerint meghaladhatja a 10 ezret, a kárérték pedig elérheti az egy milliárd forintot is – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a legfrissebb becslést pénteken.
 

tovább...
2016. július 12., kedd
Miközben évről évre jelentősen nő a szakmai szolgáltatásnyújtás során okozott károk nyomán megítélt kártérítések összege, a kapcsolódó kockázatok fedezésére szolgáló szakmai felelősségbiztosítások egyre kisebb hányadát fedezik az ilyen jellegű kifizetéseknek. Ennek elsődleges oka, hogy a kötelezően előírt minimális limitek az elmúlt években vészesen lemaradtak a gyakorlatban felmerülő igényektől. Eközben számos szakma esetében a jogszabályok továbbra sem követelnek meg semmilyen kötelező biztosítékot a szakmai tévedések, műhibák okozta károk ellentételezésére. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az alábbiakban összegzi, hol jelentkeznek a legszembetűnőbb hiányosságok.
 

tovább...
2016. július 5., kedd
A nyár kiemelten balesetveszélyes időszaknak számít a gyermekek számára, ekkor lényegesen megnő a közutakon, a közterületeken és az otthonokban bekövetkezett balesetek száma. Nem minden szülő van tisztában azzal, hogy a gyermek 3-18 éves kor között - ugyan limitált fedezetű -, de ingyenes állami balesetbiztosítással rendelkezik, s léteznek a piacon már komoly, több millió forintos fedezetet nyújtó üzleti biztosítások is – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2016. június 21., kedd
Az ORFK 2015-ben 5019 alkalommal folytatott eljárást gépjármű feltörése miatt: tavaly leggyakrabban pénzt (681 alkalom), illetve laptopot, notebookot vagy táblagépet loptak az autókból (587 eset). Az ORFK statisztikája szerint célpontként szinte minden szóba jöhet, ami mozdítható: például cipő, gyümölcs, pálinka, sőt méhkaptár is.
 

tovább...
2016. június 21., kedd
Megállt a lakásbiztosítás-állomány évek óta tartó csökkenése, a magyar otthonok 72-73 százaléka, hárommillió ingatlan biztosított - mondta Deliága Judit, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) lakásbiztosítási bizottságának elnöke az MTI-nek egy budapesti sajtótájékoztató után hétfőn - írja az MTI.
 

tovább...
2016. június 14., kedd
Évente több millió magyar utazik külföldre, azonban piaci adatok szerint csak minden 3. utas gondoskodik biztosításról, az interneten is megköthető utasbiztosítások ugyanakkor jelentős költségektől kímélhetik meg a külföldre utazókat baleset, betegség vagy poggyászkár esetén - figyelmeztet a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
 

tovább...
Budapest, 2016. június 10., péntek
Megkezdte a román garanciaalap (FGA) a károk kifizetését azon ügyfeleknek, akik már benyújtották kárkifizetési kérelmüket. Akik ezt még nem tették meg, már csak július 27-éig (a kárkifizetési kérelem nyomtatványon) nyújthatják be az FGA-hoz azt bármilyen biztosítás – így a kgfb – esetében a befizetett, de a biztosító által meg nem szolgált díjaikra vonatkozóan. Ugyaneddig az időpontig adhatják be a román Astra Biztosító nem kgfb-s károsultjai is az FGA-nál a kárkifizetési kérelmeiket.
 

tovább...
2016. június 9., csütörtök
Tovább nőtt a biztosítók felé irányuló bizalom a 2015-ös szinthez képest: a lakosság a pénzügyi szféra szereplői közül a leginkább a biztosítókban bízik – derül ki a Századvég Alapítvány kutatásából. A magyar lakosság körében a leginkább ismert biztosítástípus a lakásbiztosítás, ezt követi az élet-, illetve a kötelező gépjárműfelelősség-biztosítás (kgfb) az ismertségi listán.
 

tovább...
A hét eleji viharral kezdetét vette a nyári, viharos időszak: a kedd délutáni viharos időjárást követően több mint 4 ezer bejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz. Az év május-augusztus közötti periódusában történik a legtöbb kár az ingatlanokban: 2010 és 2015 között, a május-augusztusi hónapokban több mint 885 ezer kárt rendeztek a hazai biztosító társaságok – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az adatokat pénteken.
 

tovább...
A terrortámadásokat megelőzni nem mindig tudjuk, de a kockázatokat megfelelő elővigyázatossággal jelentősen mérsékelhetjük. Azok az utasok, akik rendelkeznek utasbiztosítással, minden segítséget megkapnak, ha egy ilyen sajnálatos esemény helyszínén tartózkodnak, és esetleg sérülést szenvednének – jelentette ki Horváth Péter, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) Utasbiztosítási Bizottságának elnöke a szövetség keddi sajtótájékoztatóján.
 

tovább...
A MABISZ, 2016. áprilisától új bérleménybe, az Andrássy út 93.-ba, az egykori Tőzsde épületébe költözött ahol - az irodaházi funkciók mellett - kialakítható lesz az épület adottságait kihasználó és az ágazati reputációt tovább erősítő új intézmény, a Biztosítási Látogatóközpont is.
 

tovább...

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket és partnereinket, hogy a központi irodánk

2016. április 18-tól a 1133 Budapest, Árbóc utca 6. szám alá költözött,

ahol változatlan ügyfélfogadási időben várjuk kedves ügyfeleinket:

Nyitva tartás:

hétfő - csütörtök 8.00 - 17.00 (kedden meghosszabbított nyitva tartás 20 óráig) 
péntek 8.00 - 16.00
Telefon- és telefax-számaink nem változtak!

Eurorisk Kft.


tovább...
Jogerősen elrendelte a bukaresti táblabíróság a román Astra biztosító felszámolását, amelyet az összevont pénzügyi felügyelet (ASF) kezdeményezett tavaly augusztusban - közölték pénteken a román hírforrások - írja az MTI.
 

tovább...
A tőzsde előírhatja, hogy kibocsátóként csak jó üzleti hírnévvel rendelkező cég papírjait fogadja be, a kötvényeknél megjelenik a fokozottan kockázatos kategória, a Kártalanítási Számla kezelője pedig újabb esetekben követelheti a kötelező biztosítással nem rendelkezett jármű üzembentartójától az általa kifizetett kártérítést - egyebek mellett ezeket tartalmazza az a salátatörvény, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyújtott be a parlamentnek - írja a napi.hu.

tovább...
Márciusban 7494 személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 19,3 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben a hónapban, míg az első negyedévben 19 688-at, 15,4 százalékkal többet, mint egy éve - írja az MTI.

tovább...
Az egyik legerősebb El Nino tevékenység és az észak-atlanti oszcilláció pozitív fázisa alakították elsősorban a globális klímát 2015-ben, melyek a Csendes-óceáni térségben kivételes mennyiségű és erejű trópusi viharokat, Európában heves szélviharokat és áradásokat okoztak. A biztosított kárérték mégis relatíve alacsony tudott maradni a Guy Carpenter & Co. legfrissebb jelentése, a Global Catastrophe Review szerint.
 

tovább...
A Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) majdnem minden tagbiztosítója felvette a kockázatok közé a terrorcselekményeket valamilyen módon - mondta a Mabisz utasbiztosítási bizottságának elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
 

tovább...
Az Astra Biztosító hazai nem kgfb-károsultjai a román biztosítási garanciaalap (FGA) honlapján elérhető magyar nyomtatványokat kitöltve adhatják be kárbejelentésüket, illetve egyéb (pl. díj-visszatérítési) igényüket a román garanciaalaphoz. Fontos, hogy a kérelmeknek legkésőbb március 3-ig be kell érkezniük az FGA-hoz.

tovább...
A február 24-i szökőnap a kötelező biztosítás díjfizetési határidejére is hatással van: azoknak az autósoknak, akiknek továbbra is év végi évfordulós a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításuk (kgfb), idén a szokásos március 1-jei határidő helyett már február 29 éjfélig rendezniük kell esedékes díjrészletüket – hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ). További három fontos tudnivaló: (1) a határidő az összegnek a biztosítóhoz való beérkezésére vonatkozik, (2) a késedelmes ügyfelek szerződéseit a biztosítóknak kötelező törölniük, (3) a szerződés újrakötésekor a fedezetlen időszakra utólag komoly fedezetlenségi díjat kell fizetni.

tovább...
Január második felének havas, fagyos napjait követően hirtelen ismét kátyúk olyan tömege lepte el a hazai utakat, amellyel a karbantartók csak fokozatosan, hetek, hónapok alatt tudnak megbirkózni. A következő hetek várható időjárása szintén kedvez a kátyúképződésnek, így egyelőre a helyzet javulására nem számíthatunk. Az esetenként akár többszázezer forintos mértéket is elérő kátyúkárokat elvileg az útkezelőknek kell állniuk, a kártérítési igények mintegy felét azonban visszautasítják. A kártérítés esélyét két fő dologgal növelhetjük: a kár megfelelő dokumentálásával, illetve kátyúbiztosítás megkötésével – figyelmeztet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

tovább...
Egy külföldi síelés során nem elég csak arra figyelemmel lenni, hogy a család minden tagja és az autó is biztosítva legyen, mindenképpen érdemes olyan biztosítást kötni, ami felelősségbiztosítási elemet is tartalmaz – hívja fel rá a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

tovább...
A nyugdíjbiztosítások és a befektetési életbiztosítások után a biztosítóknak ez évtől közzé kell tenniük a hagyományos megtakarítási életbiztosítások teljes költségmutatóját is egy friss jegybanki rendelet szerint. A rendeletet a tavaly meghirdetett etikus életbiztosítási koncepciója részeként publikálta az MNB.
 

tovább...
Az új biztosítási törvény nyomán a biztosítóknak januártól közölniük kell ügyfeleikkel a megtakarítási életbiztosítási termékek teljes költségmutatóját, s hosszabbítaniuk kell panaszfogadási célú nyitvatartási idejüket. A többes ügynökök ezentúl a függő biztosításközvetítők körébe tartoznak, az esetlegesen felszámolás alá kerülő biztosítóknál pedig – a gyorsabb kifizetések előkészítésére is – a felszámolónak napokon belül tájékoztatást kell adnia a folyamat megindultáról. Bővült a jegybank biztosításfelügyelési eszköztára is.
 

tovább...
Mintegy 16 ezer olyan magyarországi ügyfele van még a felszámolás alatt lévő román Astra Biztosítónak, akiknek minél előbb át kellene menni másik biztosítóhoz, mivel "potenciális károkozók" is lehetnek az utakon - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője szerda reggel az M1 aktuális csatornán - tájékoztat az MTI.

tovább...
Évről évre jelentősen élénkül a használtautó-piac, a tavalyi év sem volt ez alól kivétel. 2015 utolsó negyedévében is folytatódott a használtautók eladásának a szárnyalása, ráadásul ha az egész évet nézzük, 12 százalékkal több autó cserélt gazdát, ugyanakkor az átlagárak is mintegy 3 százalékkal emelkedtek - számol be a privatbankar.hu.

tovább...
A gépjárműimportőrök az idén lassuló, de stabil piaci növekedésre számítanak - mondta Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) ügyvezető elnöke kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.
 
tovább...
Egy friss MNB rendelet alapján márciustól a biztosítási piac szereplői számára kötelező tartalmú írásos életbiztosítási igényfelmérő segíti az ügyfeleket az elvárásaiknak leginkább megfelelő életbiztosítási szerződés megkötésében - írja sajtóközleményben a Magyar Nemzeti Bank.

tovább...

A magyarok télen az aktív kikapcsolódást választják, így elsősorban kirándulni, túrázni, síelni vagy snowboardozni utaznak külföldre. Fél millió magyar rendszeresen hódol a téli sportoknak, közülük sokan Stájerországba látogatnak közelsége, megfizethető árai és változatos programjai miatt. Csorba-Simon László, a kreischbergi Mayer síiskola oktatója 5 olyan hasznos tippet oszt meg, melyekkel felhőtlen lehet a téli kikapcsolódás Ausztria fehér tartományában. Ha megfogadja tanácsait, élvezettel és biztonságban járhatja be kezdő és haladó Stájerország havas pályáit.
 


tovább...
A parlament módosította a kötelező felelősségbiztosításról szóló törvényt, jövőre a biztosítók már nem kínálhatnak jobb feltételeket az újonnan szerződő autósoknak, mint a régi ügyfeleknek.
 

tovább...
Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket és partnereinket, hogy munkatársaink 2015. december 12-én szombaton 14.00 óráig, 2015. december 31-én, szilveszter napján 12.00 óráig érhetők el. Minden kedves ügyfelünknek békés karácsonyi ünnepeket és boldog újévet kívánunk!
 
Az Eurorisk csapata

tovább...
Mielőbb célszerű másik hazai biztosítónál megkötniük szerződésüket a még az Astra Biztosítónál kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező ügyfeleknek. Ennek elmulasztása kockázatos, mert az Astra hazai fióktelepének működése decembertől leállhat. Az astrás kgfb-biztosítottak miatt kárt szenvedett üzembentartók jelentsék be igényüket a MABISZ-nál.

 

tovább...
Az idei év végi kgfb-kampány az első, amelyben az autósoknak már kevesebb mint a fele érintett. Ennek megfelelően az érezhető díjemelés ellenére sem vár 180 ezernél több biztosítóváltót a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ). A saját biztosítójukhoz újraszerződőkkel és az Astra még meglévő ügyfeleinek átszerződéseivel együtt a szövetség mintegy 250 ezer szerződésváltással kalkulál, ami némileg elmarad a tavalyi év 270 ezres szintjétől.

tovább...
A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) 2016 januárjától közzéteszi a bejelentett járműjavító szervizek listáját, ezzel segítve a gépjárművek üzembentartóit a tájékozódásban - mondta Mikulás Róbert, az NKH Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal Jármű Módszertani Főosztályának vezetője az M1 aktuális csatornán hétfőn.

tovább...

Az MNB felfüggesztette a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási termékértékesítését, korlátozta a biztosító eszközei feletti rendelkezési jogát és pénzügyi terv elkészítését írta elő a hiányosságok megszüntetésére. A pénzügyi helyzet rendezéséig érvényben maradó intézkedésekre a biztosító nem kellően megalapozott díjpolitikája, illetve a befektetési tevékenységéhez kapcsolódó kockázatok és a tartalékhelyzete miatt került sor.
 


tovább...
A gépjármű-felelősségbiztosítási (gfb) kárigények meglehetősen széles skálán mozognak Európában – állítja tegnap közzétett jelentésében az európai biztosítási és viszontbiztosítási szövetség. Az Insurance Europe adatai szerint 2013-ban az átlagos gfb kárigény a portugál 1200 euró és az olasz, illetve svéd 5000 euró között mozgott.
 

tovább...
Az Astra károsult biztosítottjai az adóhivataltól kérhetik vissza a nekik visszajáró baleseti adót - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.
 

tovább...

Éjjelente már nem ritka a gumigyártók által téligumi-felszereléshez ajánlott 7 Celsius foknál hűvösebb idő, nappal ugyanakkor annak kétszerese is adódhat. A téli gumik azonban a legfeljebb 10-15 Celsius fokos hőmérsékletet is bírják még, tehát nem árt lassan lecserélni az abroncsokat! Aki idén venne új szettet, annak megmutatjuk a német autóklub teszteredményeit.
 


tovább...

Csaknem 44 százalékkal több adót igényelt vissza a lakosság a nyugdíjcélra félretett megtakarításai után, mint tavaly. A kasszák egyéni befizetései is nőnek - írja a vg.hu.
 


tovább...

A biztosítóknak október 1-jei határidővel akkor is be kell fogadniuk a – korábbi szerződésüket szeptember 30-ig közös megegyezéssel megszüntetett, és ezt jelző – volt Astra-biztosítottak kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási ajánlatát, ha az Astra Biztosító még nem jelentette be a központi kártörténeti nyilvántartási rendszerben a régi szerződés lezárultát - közölte az MNB.


tovább...
Az Országgyűlés kedden módosította a biztosítási és a tőkepiaci törvényeket. A döntés értelmében a biztosítónak értesítenie kell ügyfelét a szerződés általa javasolt módosításáról.

tovább...
Az idei első félévben nagy változás nem történt a hazai biztosítási piacon: már a 2014-es számok mutatták a piac növekedését, ami idén is folytatódott. A folyamatos díjas életbiztosítások is növekedésnek indultak, egyedül az egyszeri díjas biztosítások piaca csökkent, 2,5%-kal. A gépjármű-biztosítások is növekedni tudtak. A kgfb-díjak emelkedése prudenciális szempontból pedig teljesen indokolt – mondta Pandurics Anett, a MABISZ elnöke, a szövetség 6. nemzetközi biztosítási konferenciáján.

tovább...
Az alábbiakban a MABISZ 2015. október 8-i közleményét olvashatják tisztelt ügyfeleink!
 
tovább...
Gépjárműadat-lekérdező szolgáltatással segítik a használtautó vásárlókat: egy ügyfélkapu regisztrációval és az adott gépjármű rendszámával bármikor online lekérdezhetők a jármű adatai, például a kilométeróra állása - közölte a szolgáltatást elindító Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH).

tovább...
Bár a hűvösebb időben egyre több otthonban kezdenek el fűteni, még nem késő a hivatalos fűtési szezon kezdete előtt szakemberrel ellenőriztetni a tüzelő-fűtőberendezéseket és az égéstermék-elvezető rendszereket – tudatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

tovább...
A román Astra Biztosító hazai károsultjai számára – egyes téves sajtóhírekkel szemben – a román és a magyar garanciaalap törvényi előírás alapján helytállni köteles, s ehhez rendelkeznek is a szükséges forrásokkal. Az augusztus 17. utáni kgfb-károk szemlézését, a kárdokumentáció összeállítását és a kárkifizetést is a MABISZ már végzi. A biztosító felszámolásának elrendelésével a korábbi károkra vonatkozóan is megindulnak a garanciaintézmények kifizetései. Az Astra-ügyfeleknek célszerű elfogadni a biztosító közös megegyezéses szerződésmegszüntetésre vonatkozó ajánlatát.

tovább...
Budapest, 2015. szeptember 14. A román Astra Biztosító ügyfeleinek a következő napokban lehetőségük lesz biztosítási szerződésük közös megegyezéssel történő megszüntetésére egy, a biztosító fióktelepétől levélben kapott megállapodás aláírásával és visszaküldésével. Az MNB e héten bejelentést tesz a folyamatban lévő gépjárműbiztosítási kárügyek magyar nyelvű gyors, akadálymentes rendezésének lehetőségéről is.

tovább...
A MABISZ fogadja a román Astra Biztosító hazai ügyfelei által okozott, de az Astra Biztosítóhoz még be nem jelentett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) károkkal kapcsolatos kárbejelentéseket, és közreműködik a kárfelmérés folyamatában is. A jövőben bekövetkező Astrás káresemények csökkentése érdekében az ügyfeleknek az Astra felajánlja a szerződések közös megegyezéssel történő megszüntetésének lehetőségét. A lakásbiztosítással és casco-val rendelkező ügyfelek már akár most is köthetnek új szerződést más biztosítónál.
tovább...
A román Astra Biztosító magyarországi fióktelepénél nem köthetők újabb biztosítások, és a díjnemfizetés miatt megszűnt kötelező gépjármű-felelősség biztosítási szerződéseket is csak más piaci szereplőnél lehet újrakötni - közölte az MNB.

tovább...
A GfK biztosításpiaci felmérésének adatai szerint 2015 első fél évében a magyar felnőttek 68 százaléka, azaz tízből heten rendelkeztek lakásbiztosítással. A fennmaradó 30 százalék otthonát nem védi biztosítás, igaz csak közel 70 százalékuk rendelkezik saját lakással - írja az MTI.

tovább...
Budapest, 2015. augusztus 26. - A román és a magyar biztosítási garanciarendszer is helytáll a román Astra Biztosító magyarországi fióktelepének károsultjai számára azt követően, hogy a biztosítót felügyelő román felügyeleti hatóság visszavonta az Astra román cégének tevékenységi engedélyét és kezdeményezte annak felszámolását. Az MNB a román felügyelettel való egyeztetéseken képviseli a magyar fogyasztók érdekeit.
tovább...
Minimálisra kell szorítani azon eszközök és iratok számát, amelyeket magunkkal viszünk nyaraláskor. Adókártyára és tb-kártyára alkalmasint nem lesz szükségünk, jogosítványra is csak akkor, ha külföldi autóvezetést tervezünk. Ha viszont megtörténik a baj, és a bankkártya is az elcsent iratok között van, célszerű először azt letiltatni a kibocsátó banknál. Ezzel további veszteségektől óvhatjuk meg magunkat, a kártya letiltását követően arról levont összegeket ugyanis a bank megtéríti – írja a hirado.hu.

tovább...
Kánikulával és hatalmas viharral indul a nyár Magyarországon: a június 9-i, délutáni vihart követően közel 2000 kárbejelentés érkezett kevesebb, mint 24 óra alatt a biztosító társaságokhoz. A károk becsült értéke meghaladja a 320 millió forintot – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a legfrissebb adatokat csütörtökön.

tovább...
A 2015. július 8-án délután az országon átvonuló vihar az idei év eddigi legnagyobb pusztítását okozta Magyarországon: az összesített adatok szerint a károk száma az előzetes becsléseknél jóval magasabb: megközelíti a 35 ezret. A károk becsült értéke közel 4,8 milliárd forint – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a legfrissebb adatokat csütörtökön.

tovább...
A biztosítók egy része már tavaly is két számjegyű mértékű növekedést tapasztalt az utasbiztosításoknál, és az idén tovább emelkedik a szerződések száma és a díjbevétel is - írja a Világgazdaság.hu.

tovább...
A felhőtlen nyaralás érdekében érdemes néhány egyszerű, de hasznos előkészületet tenni, melyekkel megóvhatjuk otthonunkat a betörők elől. A Groupama Garancia Biztosító az elmúlt évek tapasztalatai alapján most 10 olyan lépést gyűjtött össze, melyek segítségével elkerülhetünk egy betörést vagy épp az értéktárgyaink ellopásából származó lelki és anyagi károkat.
 

tovább...
A kelet-közép-európai térségben Budapest a harmadik legkedveltebb város a világ legnépszerűbb úticéljainak ranglistáján, melyet a MasterCard a külföldi látogatók adott évre vonatkozó becsült létszáma alapján állít össze évről évre. Az utazók számát tekintve a magyar főváros a régióban a második leggyorsabb ütemben növekvő város.

tovább...
A kis- és közepes vállalkozások vezetőinek 66%-a nincs tisztában azzal, hogy mire jó a vezető tisztségviselők felelősségbiztosítása – derül ki az Allianz felméréséből.

tovább...
A biztosítási szektor összesített díjbevétele az idei év első három hónapjában 2 százalékkal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában. A nem életbiztosítási üzletág az előző évihez képest növekedni tudott, az életbiztosítási üzletág bevételei azonban elmaradtak az egy évvel korábbitól – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a 2015. évi első negyedéves adatokat.

tovább...
Mától hatályos a jegybank biztosítási elektronikus tevékenységet szabályozó ajánlása, melynek alkalmazását szeptembertől várja el az MNB a piac szereplőitől. A cél, hogy az ügyfelek valós igényüknek megfelelő biztosítást köthessenek, s ehhez alapos, szakszerű közvetítői tanácsokat, illetve könnyen összehasonlítható elektronikus ajánlatokat kapjanak.

tovább...
A magyar munkavállalók nagy többsége a bevételeinek mintegy 5 százalékát teszi félre a nyugdíjas éveire, miközben a globális kutatásban részt vevő 34 országban mindenhol nagyobb a megtakarítások aránya - idézi a Randstad Workmonitor nemzetközi felmérését az Mfor.hu.

tovább...
A biztosítási vezetőket leginkább az ügyfél-elégedettség fenntartása, a stabilitás és növekedés, valamint a költségcsökkentés foglalkoztatja, amely kihívások kezelésében az IT-nek is fontos szerepet szánnak - derül ki az üzleti szolgáltatásokat és technológiai megoldásokat kínáló vezető globális vállalat, a Genpact legújabb tanulmányából.

tovább...
Miközben az év első hónapjaiban a magyarok közül is sokan utaznak el síelni, a néhány napos kiruccanásokra gyakran felejtenek el utasbiztosítást kötni. Pedig a síelés veszélyes sport, és igen sokba is kerülhet: akár egy kisebb baleset egészségügyi és mentési költsége is több száz, akár több ezer euróba kerülhet – figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

tovább...
A biztosítók mellett a biztosításközvetítők, köztük az alkuszcégek is megszenvedték a válság eseményeit, a piacon maradók azonban megerősödve jutottak túl az elmúlt néhány év nehézségein. A biztosítási piac pozitív fordulatát lassan az alkuszok is megérzik, így optimista a jövőt illetően Papp Lajos, akit ismét megválasztottak a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) elnökének. Interjú.

tovább...
Szezononként ötezer pár sílécnek kél lába Ausztriában, ezért érdemes lehet "síútlevelet" váltani. Elsősorban a hütték (büfék) kínálják a legtöbb lehetőséget a tolvajoknak, sok sportoló ugyanis ebédszünetet tartva gyakran felügyelet nélkül hagyja a léceit. A 2013-as téli szezonban például naponta több mint 30 párat loptak el - hívta fel a figyelmet a tolvajokra a VVO osztrák biztosítótársaság és a rendőrség.

tovább...
A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) pénteki közgyűlése Papp Lajost, az Eurorisk Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezetőjét választotta meg további két évre a szövetség elnökének. Papp Lajos korábbi elnökségi ciklusai alatt a teljes alkuszi piac teljesítményének közel 60 százalékát képviselő FBAMSZ a biztosítási szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek elismert képviselőjévé vált, miközben szakmai érdekvédelmi szerepkörében számos jelentős biztosításszabályozási kérdésben lépett fel kezdeményezőként. 

tovább...
Megfordulni látszik a lakásbiztosítási piacon tapasztalható visszaesés évek óta tartó tendenciája. Igaz, egyelőre inkább csak stagnálást, mintsem látványos növekedést mutatnak az adatok, a trend azonban mindenképpen pozitív. A szerződések darabszáma tavaly 13 ezerrel nőtt az előző évihez képest – derül ki a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) adataiból. 

tovább...
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Társadalmi felelősségvállalási stratégiájának kiemelten fontos része a pénzügyi fogyasztóvédelem erősítése, valamint a pénzügyi tudatosság és kultúra fejlesztése. Ennek érdekében az MNB Pénzügyi Navigátor címmel 40 különböző pénzügyi helyzetet átfogó tájékoztató füzetsorozatot készített.
Az első biztosítási témájú kiadvány (Gépjárműve biztosításáról címmel) már megtekinthető a honlapunkon a Biztosítási segédlet menü Pénzügyi Navigátor Füzetek menüpontjában vagy az alábbi linken:
Gépjárműve biztosításáról

tovább...
2015. január 28., szerda

Az elmúlt hetek enyhe, tavaszias időjárásának egyik pozitív hatása volt, hogy az autósok viszonylag kevés kátyúval találkozhattak. A legutóbbi hétvégén beköszöntő téli időjárásnak, valamint a fagyos éjszakák és a melegebb nappalok váltakozásának hatására azonban hirtelen megnőtt az úthibák száma. A kátyúk miatt keletkező károk komolyabb esetben több százezer forintos kiadást is okozhatnak az autótulajdonosoknak, ám az adott útszakasz kezelője csak szigorú feltételek teljesülése esetén fizet kártérítést – így az igények mintegy felét elutasítják. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) bemutatja a legfontosabb buktatókat, egyben felhívja a figyelmet arra, hogy továbbra sem késő az idei szezonban megkötni egy kátyúbiztosítást.

tovább...
A január elejei földrengéseket követően 1626 kárbejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz, a károk becsült összege eléri a 190 millió forintot - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénteken az MTI-vel.

tovább...
A világ legnagyobb biztosítóinak listáját számos kritérium alapján fel lehet állítani, például díjbevétel, piaci kapitalizáció, összes bevétel, nyereség, eszközök értéke, vagy akár a földrajzi lefedettség alapján is. A mostani listán a legnagyobb bevétellel rendelkező biztosítótársaságok szerepelnek (nem sorrendben).

tovább...
A hat hónapnál hosszabb időre kötött életbiztosításokat 30 napon belül, indoklás nélkül felmondhatja az ügyfél - egyebek mellett ezt tartalmazza a kedden elfogadott új biztosítási törvény. Az Országgyűlés 147 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 24 tartózkodás mellett hagyta jóvá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter előterjesztését. 

tovább...
December végéig köthet nyugdíjbiztosítást, illetve módosíthatja nyugdíjbiztosítási szerződésének összegét az, aki ki szeretné használni a január 1-jétől lehetséges adójóváírás lehetőségét. Évi legfeljebb 130 ezer forint összegben vehetnek igénybe adókedvezményt a nyugdíjbiztosítással rendelkezők – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ). 

tovább...
Bár még mindig több mint 2 millió jármű üzembentartója érintett az év végi kgfb-váltási időszakban, eddig a tapasztalatok alapján mindössze 3-4 százalékuk döntött úgy, hogy él a biztosítóváltás lehetőségével. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) szerint kampányról már nem érdemes beszélni, hiszen – miközben a piaci szereplők zöme minimális marketingtevékenységet folytat – a váltást kezdeményezőknek az időszak végére várható létszáma csupán a hetede lesz az öt éve tapasztalt másfélmilliós tömegnek.

tovább...
Egyre inkább kockázatarányos díjakat alakítanak ki a hazai gépjármű-felelősségbiztosítók, az autósok egyre inkább személyre szabott díjat fizetnek. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) átlagdíj 19 887 forint volt 2014 első félévének végén, de a személyautók éves átlagos díja ennél is alacsonyabb: 13-14 ezer forint között alakult – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) hétfőn. 

tovább...
Kevesebb, mint egy hónap és itt az új kgfb-kampány, igaz, a gépjármű-tulajdonosok között kisebbségbe kerülnek az év végi váltók. A 4 milliót meghaladó szerződés közül alig másfél millióan lehetnek jogosultak a váltásra az előttünk álló hetekben – írja a Privátbankár.hu.
tovább...
Az elmúlt négy év május-augusztusi időszakában több mint 762 ezer kárbejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz, ezek kárösszege megközelíti a 60 milliárd forintot. 2014. május 1-je és augusztus 31-e között több mint 134 ezer bejelentést regisztráltak a biztosítók, a károk volumene eléri a 8,1 milliárd forintot – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a legfrissebb összesített adatokat.
 
tovább...
Időpont: 2014.09.22. - 2014.09.23.
Helyszín: Hotel Azúr, Siófok

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége által szervezett
hagyományos, immár
XI. Biztosításszakmai Konferencia és Kiállítás
2014. szeptember 22-23. között kerül megrendezésre
Siófokon, a Hotel Azúrban.


tovább...
Tisztelt Ügyfeleink!
Megújult honlappal ünnepeljük cégünk fennállásának 20. évfordulóját.
Továbbra is állunk szíves rendelkezésükre, telefonon és személyesen is.
Üdvözlettel:
Eurorisk Kft.

 
tovább...


Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2021.11.11
PoweredBy: SK Trend Kft